Închide

UPDATE 2000 de euro, 2000 de refuzuri. Refuzată de antrenori cu nume, „U” Cluj apelează la o soluție de avarie: Cojocaru și Pojar, pe bancă la meciul cu ACS Poli

SportTop News by Catalin Suciu - oct. 22, 2018 2 2811

UPDATE: Cristinel Pojar exclude varianta de a sta pe bancă joi, la partida cu ACS Poli Timișoara. Fostul jucător al Universității spune că „m-am retras de trei ani de zile din antrenorat și îmi pare rău că n-am făcut-o oficial, să anunț oficial asta. Dacă Mircea (Cojocaru-n.r.) va sta pe bancă, foarte bine, dar eu nu mai antrenez. Eu nu am contract cu clubul, eu ajut moral, așa cum pot, fiindcă este clubul meu de suflet. Eu nu mai antrenez”, a spous Pojar pentru actualdecluj.ro.

Știre inițială

Universitatea a discutat cu mai mulți tehnicieni pentru a-i lua locul lui Adrian Falub pe bancă, dar s-a lovit de mai multe refuzuri.

Principalul motiv ține de salariu. În acest moment, bugetul destinat viitorului antrenor este de 9000 de lei, atât cât încasa și Adrian Falub în fiecare lună. Ca soluție de ultimă oră, Universitatea va aborda partida cu ACS Poli Timișoara cu Mircea Cojocaru și Cristinel Pojar pe banca tehnică.

Rând pe rând, antrenorii au refuzat ferm sau s-au eschivat, spunând că au oferte din străinătate.  În ultima perioadă,”U” a încercat o lovitură de imagine și l-a ofertat pe italianul Cristiano Bergodi. Aflată în lupta pentru promovare, „U” l-a demis pe Adrian Falub, căruia i s-a reproșat jocul mult sub așteptări și rezultatele din deplasare. Formația clujeană a tatonat mai multe piste pentru a găsi un înlocuitor de anvergură, unul capabil să ducă clubul la un alt nivel. Ca exprimare în joc și rezultate. După o serie de discuții amicale cu antrenori români, Universitatea s-a orientat și către Cristiano Bergodi. Liber de contract, acesta a negociat în ultimele zile cu Ioan Ovidiu Sabău, dar antrenorul a transmis clar că nu acceptă un contract de 2000 de euro, atât cât îi poate oferi Universitatea. Indiferent de primele de obiectiv.

Un tip școlit în Italia, cu experiență vastă în fotbalul din peninsulă, dar și cu trecut în România, unde le-a mai antrenat pe FC Național, Rapid, Steaua, CFR Cluj sau ASA Târgu Mureș. Bergodi e descris de foștii săi elevi drept o persoană onestă, deschisă în relația cu vestiarul, dar și un tip care ține la disciplină. Are carismă și școala italiană în spate. Contrar acestui lucru, Bergodi este adeptul unui fotbal ofensiv, deschis, plăcut publicului.

A fost secund la Lazio Roma, iar apoi antrenor principal la formații precum Sasuolo, Modena, Brescia sau Pescara, pe lângă formațiile antrenate în România.

Claudiu Niculescu a fost ofertat, fiind una dintre țintele principale. Demis de Dinamo după doar 3 săptămâni, acesta le-a transmis celor de la Universitatea că așteaptă propuneri din străinătate, având discuții cu câteva echipe din zona arabă. N-a spus nici că vine la U, nici că nu vine, doar a amânat repetat un răspuns. A cerut un răgaz de câteva zile, dar încă n-a spus nimic. Asta, în ciuda insistențelor celor din conducerea Universității, dar și a fanilor, care i-au transmis zeci de mesaje.

Bratu a fost, de asemenea, întrebat dacă ar fi dispus să o preia pe U, dar a ezitat, fiindcă apucase să discute cu Aerostar Bacău. „Mi-am dat cuvântul celor de la Bacău, au încredere în mine”, a precizat el. Cu cuvânt cu tot,  a intrat optimist în negocieri cu Universitatea pentru ca, mai apoi, să o dea la întors.

Laszlo Balint, antrenorul lui FC Snagov, echipa de pe primul loc, a fost dorit de U Cluj, dar a declinat propunerea, motivând că nu poate pleca de la Snagov, unde are contract. Costel Gâlcă e „perla coroanei” dintre cei ofertați. Campion al României cu FCSB, fostul internațional care are experiență inclusiv în Primera Division, a refuzat politicos propunerea lui Sabău, din respect față de fostul său coleg de la națională, cu care se află într-o relație apropiată de prietenie. Gâlcă are oferte concrete din străinătate.

Universitatea i-a propus inclusiv lui Bogdan Lobonț postul de antrenor principal. Ar fi fost prina experiență ce acest fel pentru „Lobby”, dar și acesta a refuzat.

Printre cei ofertați de Universitatea s-a numărat inclusiv Edi Iordănescu, fostul antrenor al CFR-ului. Acesta a transmis clar că nu va prelua nici o echipă cel puțin până în iarnă.

Liviu Ciobotariu a declinat și el oferta lui „U” și e aproape să semneze cu Petrolul Ploiești.

Cristi Pustai, de la Gaz Metan, a refuzat, la rândul său.

Dacă nu se întâmplă o minune în următoarele două zile, pe banca tehnică a Universității vor lua loc la meciul cu ACS Poli, din etapa următoare, Mircea Cojocaru și Cristinel Pojar. Cojocaru i-a fost secund lui Ioan Ovidiu Sabău la toate echipele pe care fostul internațional le-a antrenat, în timp ce Pojar i-a fost secund lui Dan Petrescu mai mulți ani.
În perioada următoare se poate ajunge și la un compromis, cel puțin până în pauza de iarnă: cei doi să asigure interimatul, urmând ca în pauza competițională Universitatea să-și aducă un „principal”.

Antrenorii cu care a negociat Universitatea Cluj în ultima săptămână:

Claudiu Niculescu

Edi Iordănescu

Cristiano Bergodi

Liviu Ciobotariu

Laszlo Balint

Bogdan Lobonț

Florin Bratu

Cristi Pustai

 

 

2 comentarii

  1. Ionut Chirila ar fi un anrenor ideal. Cred ca ar accepta si pretul. Pe unde a fost echipele jucau si tot timpul i-a pus la punct pe jucatorii vedeta. In, fine, si daca mai pui 1000 – 2000 pe luna pe langa, adu ceva bun Sabau, daca nu .. treci pe banca!

  2. domnule sabau ar fi bine sa ne lasi impace si sa iti vezi de pocainta ta mai ales ca nu esti in stare sa aduci un antrenor capabil la ”U”.Demisia demisia demisia

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.