Închide

Evenimentul care închide și redeschide străzi în București, Timișoara și Iași ajunge și la Cluj. Pe Someș

ActualitateTop News by Kristina Reştea - ian. 13, 2015 0 283

 

Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România lansează la Cluj o inițiativă – extensie a evenimentului Street Delivery, manifestare care închide, temporar, străzi în București și, de curând, și la Timișoara și Iași. La Cluj se va „merge” cu proiecte pentru oameni pe Someș, au spus inițiatorii programului chiar într-o întâlnire organizată la primărie, în care municipalitatea a anunțat concurs pentru reactivarea râului care traversează orașul.

Vezi AICI ce face Street Delivery în alte orașe.

„Someș Delivery este o inițiativă a Fundației Cărtureși și a Ordinului Arhitecților din România și își are rădăcina în Street Delivery, eveniment care în București se întâmplă de zece ani. E un demers care își propune să contribuie la modificarea percepției locuitorilor, să îi reapropie de Someș, e o platformă pe care cei preocupați de soarta Someșului se pot întâlni, un laborator pentru testarea de soluții. Vom face intervenții temporare, evenimente pe râu – nu știm încă dacă pe un weekend sau, eșalonat, pe parcursul anului. Vom iniția o campanie”, a explicat Mihai Mateiu. Tot ca parte a inițiativei ar urma ca anual să apară un raport, rezultat pe baza consultării populației și a feedbackului primit în urma implementării proiectelor. „Ne propunem să punem în valoare potențialul Someșului, să contribuim la reapropierea clujenilor de râu, să contribuim la transformarea lui din barieră în axă de legătură. Ne propunem un experiment și vrem să vedem care este feedback-ul pe amenajări temporare, înainte de a trece la soluții „hard”. Vom acționa pe bază de concurs de proiecte și sperăm ca propunerea să fie parte a procesului pentru pregătirea de Capitală Culturală Europeană (2021, n.red., titlu pentru care candidează și Clujul, n.red.)”, a mai spus Mateiu.

În cadrul unei întâlniri cu arhitecți și urbaniști, primarul a promis în această săptămână că municipalitatea va lansa un concurs pentru un masterplan care să vină cu soluţii pentru culoarul Someșului.

Citește și

Oraşul de pe Someş sau oraşul care şi-a întors faţa de la Someş? Primăria promite concurs pentru râul care traversează Clujul şi leagă Metropola

 

Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană își mută una dintre scene pe Someș

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare