Închide

Eveniment dedicat câinilor fără stăpân care pot fi adoptați, la Cluj mâine, de Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân, dar și sâmbătă, 300 de câini la ecarisajul din Cluj

Administrație by Actual de Cluj - apr. 03, 2024 0 177

Eveniment dedicat câinilor fără stăpân care pot fi adoptați, la Cluj mâine, de Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân.

Acțiunea se va desfășura în incinta Centrului de Tratare și Întreținere Câini fără Stăpân și Animale Abandonate de pe strada Bobâlnei, 65, pe parcursul a două zile, pentru ca tot mai mulți clujeni să poată intra în contact cu acestea. Astfel, mâine ecarisajul e deschis între orele 10 și 20 iar sâmbătă, când e și zi de Oser, târgul de vechituri din vecinătate, între orele 10 și 14. ”Scopul evenimentului este promovarea în rândul cetățenilor a adopțiilor de câini, precum și conștientizarea și sensibilizarea populației cu privire la modul în care putem să le dăm o șansă la o viață într-o familie animalelor abandonate”, arată Primăria Cluj-Napoca.

Vin și reprezentanți de la Federația pentru Drepturile Animalelor din Transilvania, asociații de protecția animalelor din judetul Cluj  – ASIPA, SIRIUS Animal Rescue, NUCA, Arca lui Noe, RAY Animal Rescue, Andreea & Benji’s Happy Dogs. Clujeni interesați pot să viziteze ecarisajul pe parcursul evenimentului și să interacționeze cu cei peste trei sute de câini din adăpost, iar, dacă doresc, să și adopte un câine. Totodată, medicii veterinari ai centrului vor oferi asistență specializată celor interesați cu privire la îngrijirea animalelor iar reprezentanții asociațiilor prezente le vor oferi vizitatorilor sfaturi profesioniste referitoare la importanța sterilizării, a microcipării câinilor, precum și la efectele negative ale abandonului asupra câinilor.

Adopția este gratuită, dar solicitanții trebuie să facă dovada unui act de spațiu – carte funciară, contract de vâțnzare-cumpărare sau dovada plății impozitului, totodată trebuie să prezinte un document de identitate și o adeverință de angajat ori cupon de pensie, ori dovada oricărei alte surse de venit.

Citește și:

Peste 300 de câini vor să-şi găsească o familie în Cluj. Eveniment major săptămâna viitoare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare