Închide

Eveniment de anvergură pentru jurnalismul din Transilvania, săptămâna viitoare la Cluj, cele mai bune articole din ultimul an premiate cu 4.000 de euro

Actualitate by Mihai Prodan - oct. 10, 2018 0 204

Cele mai bune articole de presă publicate de jurnaliștii clujeni sunt premiate săptămâna viitoare de asociația profesională a ziariștilor din Cluj, una dintre foarte puținele din țară, în a patra ediție a Galei Premiilor APPC.
tre
Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) organizează miercuri Gala Premiilor asociației, un eveniment despre care președintele asociației, jurnalistul Remus Florescu, spune că e „cel mai important eveniment al breslei din Transilvania”; gala are loc sub Patronajul Ambasadei Germaniei în România și numără 9 premii care însumează 4.000 de euro. Gala, care e un eveniment public, are loc miercuri la ora 18 la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central.
Juriul care va desemna premiile APPC este format din Sabina Fati – redactor-șef Radio Europa Liberă România, Indira Crasnea – editor-șef Mediafax și Robert Schwartz – șeful redacției române de la Deutsche Welle.

Obiectivele Premiilor APPC sunt creșterea gradului de profesionalizare al jurnaliștilor, îmbunătățirea calității presei și promovarea bunelor practici în actul jurnalistic. Asociația funcționează din 2005, ceea ce o face una dintre cele mai vechi și una dintre foarte puținele de profil din întreaga țară. În acest an asociația premiază cel mai bun reportaj, cel mai bun interviu și cea mai bună anchetă cu premii de câte 500 de euro, plus câte o mențiune specială a câte 250 de euro. Sunt premiate cu câte 400 de euro și cele mai bune articole de jurnalism economic, cel mai bun articol pe subiectul centenarului Marii Uniri, cel mai bun articol cultural și respectiv de politică sau administrație, și, în premieră, un premiu pentru exclusivitate, „se va alege dintre acele știri originale publicate în premieră de jurnaliști care muncesc în regim de cotidian”, după cum spune Florescu. Gala Premiilor APPC include și un premiu pentru cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism – 400 de euro și o mențiune specială premiată cu o tabletă. „Faptul că reușim să acordăm anul acesta 9 premii substanțiale pentru jurnaliștii clujeni se datorează în principal partenerilor noștri care au înțeles că este în interesul întregii comunități clujene să avem o presă de calitate, puternică și independentă”, spune Florescu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare