Închide

Cluj animat duminică: zeci de artiști cântă și dansează pe Eroilor și Bolyai. Vin acrobați, grafferi și artiști grafici, fotografi și actori

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 11, 2018 0 671

Se anunță un Cluj animat în această duminică, pe străzile sale cântă zeci de artiști la cea mai mare ediție Jazz in the Street din această toamnă, în care arta iese în stradă în toate formele ei.

Organizatorii numără 35 de grupuri artistice din țară și străinătate care vor avea reprezentații de muzică, dans, acrobații, magie, teatru, fotografie, improvizație, desen și caricatură, jonglerie sau graffiti, inclusiv faimosul street performer internațional Lewis Floyd Henry, multi-premiatul chitarist AG Weinberger, iluzionistul Cristian Gog, dar și trupele We Singing Colors, The Amsterdams sau Cats in the Rain. Toți artiștii performează pe bulevardul Eroilor și pe strada Bolyai din Cluj-Napoca duminică, între orele 16 și 22, iar accesul e liber.

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați buskeri – entertaineri publici – din lume, Lewis Floyd Henry, care va cânta de trei ori pe Bulevardul Eroilor.

AG Weinberger, considerat de către critici „Mr. Blues al României” și de către legendarul B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă” e de asemenea invitat al evenimentului și va cânta în stradă.  AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat în 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

Formația completă: 809dao, Adrian Strâmtu, Adriana Berezovski, Andreea Secrieriu și Radu Leu, Art Therapy Clown, Aud Band, Blue Velvet, Csaba Duo, Diana Săveanu & Iulian Matei, Free 2 Flow, Funk you!, Infusion, Iulian Mureșan, Jazz Graffiti, Julien Daillère, Lira/Fanfara Militară,  Magic Puppet, Majorete – Deja Vu, Marionete 3 în 1, Matei Crețiu Codreanu, Mistah White, Nice Guy Mike, Pukima, Sense, SiriuS, Statui vivante – Create Act Enjoy, Street Portraits, The Glass Fish.

Prima ediție Jazz in the Street a avut loc în 23 aprilie 2016 iar anul trecut peste 17.000 de persoane au participat la reprezentațiile în stradă ale festivalului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare