Închide

Eurovision la Cluj? Selecția națională în Sala Polivalentă, distracția costă 550.000 lei, decizia se ia mâine

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 01, 2017 0 571

Selecția națională a cunoscutului concurs european Eurovision, din România, ar putea avea loc anul viitor la Cluj. Decizia o ia mâine Consiliul Local din Cluj-Napoca, iar propunerea vine de la Televiziunea Română, organizatorul anual al selecției.
Televiziunea publică a trimis Primăriei din Cluj-Napoca o adresă, în 27 iulie, prin care și-a exprimat dorința să organizeze anul viitor selecția națională a competției la Cluj. Aceasta ar urma să aibă loc în a doua jumătate a lunii ianuarie.
Competiția e veche: prima ediție a avut loc în 1956, e astfel unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume, căci în fiecare țară organizatorul, televiziunea publică, transmite în direct cel puțin actul final al competiției. În plus televiziuni din țări care nu participă la competiție transmit și ele concursul – de exemplu Argentina, Australia, China sau India. România a participat la Eurovision de 18 ori iar cea mai notabilă performanță a fost locul 3 în două rânduri – în 2005 Luminița Anghel și trupa Sistem, și în 2010 Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu.
Selecția națională a competiției, în România, ar urma să aibă loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, dacă mâine consilierii locali își dau acordul în acest sens. E și o sală propice pentru o astfel de competiție, cu cele 10.000 de locuri câte va avea după modernizarea din această lună, plus cubul video unic în țară. Pe lângă punerea la dispozile a sălii polivalente municipalitatea ar urma să contribuie și cu bani – în 2015 selecția națională a avut loc la Craiova, unde municipalitatea a sărit cu 550.000 lei, iar în 2016 – la Baia Mare, unde la fel municipalitatea a contribuit cu 150.000 euro. La Cluj suma propusă e la fel ca în Craiova, 550.000 lei, adică 122.000 euro. Bugetul total al evenimentului – selecția națională, dar și participarea la competiția finală din Portugalia – a fost calculat la 1,8 milioane de lei, deci contribuția Clujului ar urma să se ridice la un sfert din această sumă.

Să mai spunem că la ediția din acest an a competiției reprezentanții României au fost clujeanca Ilinca Băcilă și Alex Florea, iar piesa, „Yodel it”, a avut un videoclip filmat integral la Cluj.

Eurovision 15(34) by actualdecluj on Scribd

Citește și:

O clujeancă a câștigat Eurovision și va reprezenta România la competiția mare de la Kiev

Videoclipul piesei cu care România merge la Eurovision e un promo la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu