Închide

Europarlamentare: o clujeancă pe listele UDMR

Politica by Mihai Prodan - mart. 02, 2019 0 204

O clujeancă se află printre primii cinci candidați la alegerile europarlamentare pe listele UDMR, după decizia de ieri a Consiliului Permanent al uniunii maghiarilor din România.

E vorba de Heghedus Csilla, care ocupă a treia poziție pe lista candidaților UDMR la aceste alegeri după Iuliu Winkler și Vincze Lorant.

„A fost important să facem o analiză echilibrată, fiindcă toţi cei cinci candidaţi sunt extrem de buni, pregătiţi pentru această funcţie, de aceea am avut şi o misiune dificilă; fiecare dintre ei are o experienţă politică destul de serioasă în diferite poziţii în politică, în administraţie”, a spus președintele UDMR Kelemen Hunor, citat de Agerpres.  În urma votului, Winkler a obţinut 22 „pentru”, Vincze 20, Hegedus 22, Oltean 17 şi Sogor 16. Heghedus a confirmat informația pe pagina sa de Facebook. „Ce înseamnă locul trei? Nu sunt clarvăzător sau analist ca să știu. Nu sunt sigură, dar nu e o șansă. Avem nevoie de muncă – și, să fim cinstiți, noroc. SUnt sigură că voi face tot ce pot. Acum am decis să-mi aloc un weekend liber, primul după Crăciun, și să-mi vizitez fiica la facultate”, a scris ea.

Kelemen Hunor a mai spus că speră ca UDMR să obţină două sau chiar trei locuri la alegerile europarlamentare, în funcţie de mobilizarea electoratului. UDMR are în prezent doi aleși în Parlamentul European, pe Iuliu Winkler și pe Sogor Csaba.

Citește și:

Cine a intrat pe lista UDMR la europarlamentare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.