Închide

„Închideți repede geamurile și ușile că vin să ne aresteze!” – liberalii clujeni s-au certat ca la ușa cortului

ActualitateOpiniePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 25, 2019 1 1706

Dispută aprigă în rândul liberalilor clujeni, la o ședință a Biroului Județean de la finalul săptămânii trecute. Potrivit informațiilor actualdecluj.ro, președintele Daniel Buda, împreună cu alți membri din conducere au fost acuzați în mod deschis că-și urmăreasc doar propriile interese, în detrimentul obiectivelor comune ale organizației de partid. Președintelui Buda, în mod expres, i s-a reproșat că se folosește de partid și de primarii din județ, pentru a mai câștiga un mandat de europarlamentar. Au fost aruncate inclusiv acuzații privind comiterea unor ilegalități, fapt ce l-a iritat profund pe Buda, care a început să strige din toți bojocii: „hai, închideți repede geamurile și ușile că vin să ne aresteze!!”

Discuția din ședința Biroului Județean al PNL Cluj a degenerat după ce consilierul județean Marinele Marc l-a criticat pe colegul ei Dorel Secară, nemulțumită de reacțiile pe care acesta le are în forul județean la adresa propunerilor președintelui instituției Alin Tișe. Mai mult, Marinela Marc a cerut ca Dorel Secară să fie sancționat de partid, fiind de neconceput ca acesta să critice deciziile și inițiativele echipei PNL de la conducerea Consiliului Județean. Președintele organizației județene, Danile Buda, a considerat că solicitarea Marinelei Marc este  întemeiată și a început să-i facă reproșuri lui Secară. La rândul său, Secară a continuat să-și apere punctele de vedere susținute în Consiliul Județean, apreciind că instituția condusă de AlinTișe nu-și respectă obligațiile față de Aeroport. În discuție a fost adus inclusiv contractul pe care UTI îl are semnat cu Consiliul Județean, pentru administrarea parcării din incinta Aeroportului, dar și nonsensul campaniei electorale a PNL Cluj pe tema Spitalului Regional de Urgență. Secară ar mai fi sugerat că s-au comis unele ilegalități, și că liberalii nu fac decât să-l sprijine, neconstructiv, pe Tișe, lucru care l-a enrvat la culme pe Buda, acesta apucându-se să zbiere: „închideți repede geamurile și ușile că vin să ne aresteze!”.

În toată disputa, consilierul județean Dorel Secară (foto jos) a fost susținut doar de primarul Floreștiului, Horia Șulea. De altfel, potrivit informațiilor actualdecluj.ro, cei doi sunt deja cu un picior în ALDE. Excluderea lui Secară din PNL ar însemna ca el să își piardă mandatul de consilier județean. Numai că Secară (foto jos) are în prezent un avantaj important. Soția sa este primar al comunei Borșa, o comunitate importantă care le aduce liberalilor, mereu, voturi însemnate. Drept urmare, Secară își permite încă să aibă gura mare, să-i critice pe Buda și pe Tișe. Primarul din Florești, Horea Șulea ar ieși și el din PNL, pentru a suține în mod fățiș organizația ALDE, știut fiind faptul că nu mai este demult susținut în PNL. Dar dacă liberalii l-ar da afară din partid, ar presupune să-i facă un serviciu, pentru că Șulea ar putea rămâne în continuare primar al comunei Florești. În condițiile în care ar pleca singur din partid, doar așa și-ar pierde mandatul la Primărie. Să mai spunem că Șulea se află în grațiile europarlamentarului ALDE, Norica Nicolai, și că aceasta i-ar facilita și mâine intrarea în partidul ei. Doar că Șulea nu se mai bucură în prezent de o notorietate favorabilă în comuna Floreși, nici măcar în interiorul organizației sale de partid, aflându-se într-o reală competiție cu mai tânărul său coleg, viceprimarul liberal Bogdan Pivariu. Întrebarea care, așadar, rămâne și asupra căreia vom mai reveni este dacă Șulea mai are vreo forță politică, pentru a mai aduce voturi vreunui partid.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.