Închide

Eurodeputatul Daniel Buda, președinte al PNL Cluj, mulțumește Clujului pentru votul de la alegeri/El îi asigură pe clujeni că Boc și Tișe vor ” munci neîncetat pentru a îndeplini promisiunile făcute”

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Actual de Cluj - iun. 10, 2024 0 260

Președintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda – câștigător al unui nou mandat la Parlamentul European – le-a transmis mulțumiri alegătorilor pentru votul acordat, după rezultatele parțiale de la alegerile europarlamentare. La nivel național, alinața PSD PNL a obținut peste 50% din voturi.

„Vă mulțumim sincer pentru încrederea și susținerea dumneavoastră. Acest rezultat pentru Parlamentul European reprezintă un vot împotriva extremismului și un angajament clar pentru o Românie și o Europă mai puternice, unite și prospere. De asemenea, vă mulțumim pentru votul acordat în Municipiul Cluj-Napoca și în județul Cluj. Domnul Emil Boc, la conducerea Municipiului Cluj-Napoca, și domnul Alin Tișe, la Consiliul Județean, vor continua dezvoltarea și modernizarea. Vă mulțumim încă o dată pentru sprijinul vostru și vă asigurăm că vom munci neîncetat pentru a îndeplini promisiunile făcute”, a scris Danil Buda pe Facebook.

România are 33 de mandate de eurodeputați în Parlamentul European.
În ţară, unde votul s-a încheiat duminică, la ora 22.00, au votat la alegerile pentru Parlamentul European  un număr de 9.445763 de români, fiind înregistrată o prezenţă de 52,42%.
Votul în străinătate pentru alegerea celor 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European s-a finalizat luni dimineaţă, la ora 8.00, odată cu închiderea secţiilor de votare de pe Coasta de Vest a SUA şi din Canada. După numărarea a peste 98,8% dintre voturile exprimate în străinătate la alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL a obţinut 21,33%, urmată de Alianţa Dreapta Unită – 16,3% şi de AUR – 14,54%, relatează News.ro. Clasamentul este completat de SOS România – 13,58%, REPER – 9,7%, Diaspora Unită – 7,08%, Nicu Ştefănuţă – 5,93% și Vlad Gheorghe – 5,15%.
Rezultatele parțiale publicate, centralizând toate aceste date, arată că Alianța PSD-PNL a obținut cele mai multe mandate în Parlamentul European.
(sursa: Observator news)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu