Închide

Estimare pentru centrul de birouri ridicat în locul fostei fabrici Tricotaje Someșul: 5000 de angajați în 2017

ActualitateEconomie by Kristina Reştea - feb. 23, 2016 0 969

New Europe Property Investments (NEPI) şi antreprenorul Ovidiu Şandor demarează ultima etapă din cadrul celui mai mare complex de birouri din Cluj Napoca, anunță azi oficial dezvoltatorii. După cum Actualdecluj.ro scria încă de ieri, lucrările la faza III din The Office încep în aceste zile pe ultima bucată de teren rămasă disponibilă pentru piața imobiliară după demolarea fostei fabrici Tricotaje Someșul de pe Blvd 21 Decembrie 1989. Dezvoltatorii lansează și o estimare pentru finalul de proiect anunțat pentru anul viitor: în birourile de aici vor lucra 5.000 de oameni.

Citește și alte noutăți din piața de birouri de la Cluj:

EXCLUSIV. Tranzacţie pe piaţa de birouri: Clădirea – “fantomă” de la Tăietura Turcului îşi schimbă proprietarul. Vezi cine preia imobilul

Suprafaţa de 18.500 mp închiriabili aferentă fazei III din The Office urmează să fie finalizată în vara anului 2017. „Dezvoltarea are loc într-un context economic favorabil, în care Cluj-Napoca atrage și oferă în continuare oportunități de dezvoltare a afacerilor, în special în industria IT”, spun reprezentanții dezvoltatorilor.

Cei 21.273 mp închiriabili livraţi în luna mai 2014 cu ocazia dării în folosinţă a primei faze sunt ocupați în totalitate, în vreme ce suprafaţa de 19.412 mp aferenă celei de-a doua faze inaugurată în urmă cu două luni este închiriată în proporţie de 83%, transmit dezvoltatorii. În ceea ce priveşte a treia etapă,  30% din suprafeţele ce vor fi livrate la jumătatea anului viitor sunt închiriate, susțin responsabilii de proiect.

La finalizarea lucrărilor tuturor etapelor de construire, prognozată pentru vara anului 2017, complexul va dispune de o suprafață totală închiriabilă de 59.185 mp. Numărul persoanelor care îşi vor desfăşura activitatea în “The Office” Cluj-Napoca va depăşi 5.000 de angajați în anul 2017, estimează dezvoltatorii. Printre companiile găzduite de complex în acest moment se numără National Instruments, Yonder, 3Pillar Global, HP, Leoni, Betfair, Lohika Systems, Yardi, COS, Deloitte, Ernst&Young, Wolters Kluwer, TUI Travel, Bombardier, Bosch, MOL.

The Office” Cluj-Napoca a obținut certificarea de clădire verde, BREEAM Excellent.

Cine sunt dezvoltatorii

Ovidiu Şandor este un antreprenor din Timişoara, cunoscut la nivel naţional în special pentru dezvoltarea  proiectelor City Business Centre Timişoara şi The Office Cluj Napoca. De asemenea, în 2015, Ovidiu Şandor a organizat, la Timişoara, Art Encounters, cel mai amplu eveniment de artă contemporană din România.

New Europe Property Investment (NEPI) este un grup de investiții listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum și la Bursa de Valori din București (BVB). Grupul a fost înființat în anul 2007 pentru a achiziționa, a dezvolta și a gestiona cele mai importante proprietăți pe zona de retail din țările emergente ale Uniunii Europene, cu potențial de creștere pe termen lung. Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark, Shopping City Timișoara, Ploiești Shopping City, deva Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.