Închide

Eroii vin din Serbia! U BT Cluj, calificare dramatică în Cupa României

Sport by Catalin Suciu - ian. 10, 2016 0 374

U BT Cluj a ajuns în Final-Four în Cupa României la baschet masculin cu un coș înscris în ultima fază.

Clujenii pierduseră cu Piteștiul în prima manșă cu 62-60 și sperau să întoarcă calificarea la Cluj. Erau și îndreptățiți să creadă, mai ales că urmau să evolueze pe teren propriu. Doar că partida de duminică nu le-a fost tocmai la îndemână, fiind nevoie de un coș la ultimul atac pentru a obține accederea în faza următoare.
Ivan Zigeranovic a fost eroul serii, marcând pentru 84-81 și calificarea Universității în Final-Four. U se alătură astfel orădenilor de la CSM, urmând ca celelalte două echipe sa se stabilească după disputarea ”dublelor” dintre SCM U Craiova – BC Mureș și Dinamo București – Energia Rovinari.
”E frumos că am putut să ajut echipa să ne calificăm la Final Four, însă nu coșul meu din final a fost important. Am muncit mult ca echipă pentru calificare și schema asta o exersăm în fiecare zi, trebuia să iasă. E un meci pe care l-am câștigat în ultima secundă, era bine să fie mai lejer, însă cu doi români în permanență pe teren e mai greu. E bine că ne-am calificat și trebuie să uităm ambele meciuri cât mai repede, de mâine ne gândim din nou la campionat, la următorul meci. Eu cred în echipa aceasta și voi crede de fiecare dată, toți băieții credem în noi, la fel antrenorii, conducerea, tot clubul. Pentru noi, nu contează unde vom juca Final Four-ul, noi oriunde jucăm, trebuie să câștigăm!”, a spus Zigeranovic la finalul meciului.

Cel mai bun marcator al clujenilor a fost Dykes, autor a 14 puncte, acesta fiind urmat de Adamovic, Jorovic și Torok, toți cu câte 12 puncte.

foto: u-bt.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.