Închide

Epopeea Autostrada Transilvania continuă: se caută constructori pentru două „bucăţi” din A3

EconomieTop NewsUncategorized by Actual de Cluj - oct. 25, 2016 0 621

Autostrada care pare să nu se mai termine mai face un pas înainte. Cu un proiect demarat în urmă cu mai bine de 12 ani, încă se licitează bucăţi din marele proiect de infrastructură. Astfel, mult așteptatul viaduct de la Gilău și un lot din autostrada A3 Câmpia Turzii – Târgu Mureș intră în proces de licitaţii, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Au demarat licitaţiilor deschise pentru „Finalizarea lucrarilor la Nodul Gilău şi conexiunea dintre Sectiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1, Autostrada Brasov – Targu Mures – Cluj Oradea”, precum şi pentru „Realizarea Autostrăzii Braşov- Târgu Mureş – Cluj- Oradea, Lotul 1: Targu Mures- Ungheni si Drum de legatură relicitare”.

Anunţurile de participare au fost publicate pe SEAP.

Pentru primul dintre obiective, valoarea estimată a contractului este de 48,5 milioane de lei,fără TVA. Durata contractului este de minim 70 de luni şi cuprinde: 10 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de notificare a defecţiunilor. Durata contractului de lucrări poate varia în funcţie de perioada de notificare a defecţiunilor, suplimentar ofertată de operatorul economic desemnat câştigător.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 5 decembrie. Procedura este în desfăşurare, ea aflându-se în perioada de solicitare a clarificărilor.

A fost lansat anunţul de participare şi pentru achiziţia contractului de lucrări „Realizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj- Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş – Ungheni şi Drum de legătură- relicitare”. Contractul prevede execuţia lucrărilor pentru următorul tronson de autostrada: Lot 1: Târgu Mureş–Ungheni (4,5 km) + drum de legătura (4,7 km). Valoarea estimată a contractului este de 285 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de minim 78 de luni şi cuprinde: 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de notificare a defecţiunilor. Durata contractului de lucrări poate varia în funcţie de perioada de notificare a defecţiunilor, suplimentar ofertată de operatorul economic desemnat câştigător. Termenul limita pentru primirea ofertelor este 7 decembrie.

Autostrada care se mişcă în paşi mici. Vecinii unguri, mai harnici

„Lipsa autorizațiilor de construire și slaba mobilizare a constructorului pe A3 Suplacu de Barcău-Borș fac progresul șantierului nesemnificativ, în timp ce vecinii maghiari lucrează susținut la legătura ”M35” în apropiere de granița cu România. Ministerul Transporturilor trebuie să își asume proceduri mai rapide și mai clare în emiterea autorizațiilor de construire, în timp ce factorii de decizie ar trebui mai atent monitorizați și evaluați la nivel guvernamental”, spun reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura, tot pe tema A3.

Vezi şi:

Au primit în avans 100 de milioane de lei dar n-au lucrat un metru de autostradă

şi

Ministrul Transporturilor a venit să dea o geană pe șantierele de autostradă din Cluj. Care sunt concluziile

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare