Închide

Entuziasm mare în comuna Florești, de Ziua Națională. Piste de bicilete ca în Cluj-Napoca, pe strada Eroilor, cu șantier aprope finalizat

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 01, 2022 0 1721

Floreștenii au postat pe grupurile locale de pe rețele de socializare, fotografii cu pistele noi de biciclete marcate deja pe strada Eroilor, arteră aflată în șantier de modernizare din mandatul fostei administrații. Acum, primarul Bogdan Pivariu, anunță că s-a turnat stratul final de asfalt pe arteră dar și că, până în 15 decembrie, șantierul urmează să fie finalizat.

 

Pistele de biciclete marcate deja pe starda Eroilor din Florești au vor primite cu bucurile de locuitorii comunei care au postat fotografii cu noua minune din comune pe rețelele de socializare.

 

Momentul turnării stratului final de asfalt, pe strada Eroilor. Într-un proiect atât de complex precum cel al modernizării străzii Eroilor, acesta reprezintă un pas deosebit de important. Cu toții știm foarte bine etapele legale ce trebuie respectate și parcurse, piedicile și dificultățile ce au trebuit depășite până să poată începe în mod efectiv lucrările în acest proiect. Unul dintre cele mai dificile și complexe proiecte de infrastructură din comuna Florești se apropie de final. Marcajele rutiere finale, indicatoarele rutiere și mobilierul stradal, dar și plantarea celor peste 150 de copaci vor completa în următoarele zile o imagine de ansamblu a felului în care lucrurile trebuie să arate în Florești. Miercuri, 30 noiembrie a.c continuă turnarea asfaltului final pe întreaga lungime rămasă”, a arătat primarul Bogdan Pivariu la finalul lunii noiembrie.
Citat de media9, Bogdan Pivariu a arătat că, deși s-a turnat deja asflatul și s-au realizat marcaje, mai sunt lucrări de terminat: marcare în totalitate a carosabilului, finalziarea sistemului de iluminat, suprailuminare trecerilor de pietoni, plantarea arborilor.
Primarul din Florești a estimat că cel mai probabil în 15 decembrie, aceste lucrări se vor încheia iar artera Eroilor, lărgită la trei benzi de circulație, va fi oficial înaugurată.

Proiectul de modernizare a străzii Eroilor din Florești a fost inceput în timpul mandatului fostului primar Horea Șulea, șantierul a fost sistat mai apoi și s-a reziliat contractului, după care noua administrație a refăcut proiectul și a obținut finanțare pentru lărgirea arterei la trei benzi de circulației, după modelul străzii Bună Ziua din Cluj-Napoca. Astfel, artera va fi lărgită la 3 benzi de circulație, două din DN 1 spre Cetatea Fetei și una în sens invers. Contractul fusese estimat la peste 8,5 milioane lei și o durată de 7 luni. Având în vedere scumpirile de pe piața construcțiilor dar și cele de pe piața energiei, indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost actualizați, la circa 14 milioane lei. De lucrări se ocupă asocierea Lukacom Invest SRL (Leader) și Wizland Construct. Lukacom a mai deținut contracte cu Primăria Florești, pentru deszăpezirea comunei, pentru amenajarea parcului Poligon etc. Șantierul de modernizare a fost reînceput în luna mai 2022.

Strada Eroilor ȋn proiectul revizuit va avea:

👉- Trei benzi
👉- Trotuare late de o parte şi de alta a tramei stradale
👉- Va avea piste de biciclete
👉- Perdea verde de arbori de-a lungul lungimii străzii
👉- Aspect modern cu treceri de pietoni evidenţiate şi suprailuminate LED
👉- Va fi prima stradă smart din Floreşti

Nici un comentariu

Scrie un comentariu