Închide

Elevii se întrec într-o competiţie de robotică la Cluj, în acest final de săptămână

Actualitate by Kristina Reştea - mart. 01, 2019 0 214

Elevii pasionaţi de robotică se întrec sâmbătă la Cluj, pentru un loc în finala unui concurs naţional.

Universitatea Babeș-Bolyai găzduieşte în 2-3 martie 2019 a treia competiţie regională de robotică. În cadrul evenimentului organizat de Asociația „Nație Prin Educație” echipele de elevi pasionaţi de robotică  se vor întrece pentru a prinde un loc în finala campionatului BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc la București între 22 și 24 martie 2019.

28 de echipe din Cluj-Napoca s-au înscris la competiţia locală, în urma căreia se vor desemna echipele câştigatoare ce trec în etapa finală. Meciurile de calificare vor avea loc sâmbătă și duminică, de la ora 10.00, în sala de sport „Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” (str. Pandurilor nr. 7). Ceremonia de premiere a echipelor castigatoare din Cluj-Napoca va avea loc duminica, 3 martie, intre 14.15 – 17.30, in Sala de sport „Gheorghe Roman”, Universitatea Babes-Bolyai.

 „Mulți dintre copii spun că FIRST Tech Challenge le-a schimbat viața. Unii spun că nu-și pot imagina cum ar fi arătat adolescența lor fără programul de robotică, această etapă a vieții se învârte, de fapt, în jurul acestui program. Ei nu învață doar să facă roboți, ci interacționează cu alți copii care au aceeași pasiune. Învață să formeze echipe, pentru că este un concurs între echipe, iar ei pun foarte mult suflet în ceea ce este un mic start-up”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”, cea care implementează programul internațional FIRST Tech Challenge în România.

Cele 34 de echipe de elevi din România care se vor înfrunta provin din orașele Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Bistrița, Blaj, Brașov, Cluj-Napoca, Cugir, Dej, Miercurea Ciuc, Năsăud, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Ștei, Târgu-Mureș, Turda, Zalau și Constanța.

 

Sursa foto: BRD Tech Challenge

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu