Închide

Magistrații din Cluj, din nou în stradă, cu banderole albe în semn de protest. Danileț: „Cel mai mare protest din istoria justiției clujene”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 01, 2019 0 110

Magistrații din Palatul de Justiție din Cluj au ieșit azi din nou în fața instituției în semn de protest, la fel ca vinerea trecută. De data aceasta, în afară de mărțișoarele purtate de doamne, protestatarii au afișat și banderole albe pe braț.

Judecătorul Cristi Danileț explică motivul protestelor magistraților din ultimele zile și spune că orice modificare a deja controversatei ordonanțe de urgență care a modificat legile Justiției și care a determinat aceste proteste ample și fără precedent trebuie oricum să se facă doar cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii: „adoptarea OUG s-a făcut fără o consultare a magistraților și fără avizul CSM, așa cum prevede legea. Și abrogarea va trebui să aibă avizul CSM. CSM trebuie anunțat și trebuie să-și dea avizul. În plus judecătorii au primit acum două zile o circulară de la CSM prin care s-a solicitat să-și exprime opinia și nicio adunare generală a judecătorilor nu a fost de acord cu acea ordonanță. E foarte posibil ca săptămâna viitoare în prima ședință a CSM să se declare că în unanimitate judecătorii solicită retragerea acestei ordonanțe”.

UPDATE 

Danileț spune la sfârșitul protestului că acesta a fost cel mai mare din istoria Justiției clujene: a numărat 200 de judecători de la judecătoriile din județ, de la Tribunalul Cluj și de la Curtea de Apel, dar și procurori, inclusiv de la DIICOT și DNA, câțiva avocați și profesori de drept.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu