Închide

Eleva din Cluj-Napoca ce a obținut media 10 la bacalaureat: ”ce a contat foarte mult pentru mine a fost efectiv să ajung să mă cunosc pe mine și să știu ce funcționează”

EducaţieTop News by Mihai Prodan - iul. 06, 2021 0 1179

Eleva din Cluj-Napoca ce a obținut media 10 la examenul de bacalaureat în acest an spune, pentru actualdecluj.ro, că au ajutat-o foarte mult strategiile de învățare pe care le-a urmărit pe YouTube.

Ancuța Ioana Crișan a fost elevă la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca. A început la profilul de matematică-informatică și a încheiat studiile la filologie. ”Am fost la mate-info, dar româna este pasiunea mea”, spune ea, adăugând că publică poezii, pe un cont de Instagram. ”Am o pasiune pentru scris, scriu poezii, le public online”.

Ancuța spune că urmărește să se înscrie în toamnă la o facultate, încă nu știe care, dar va fi una axată pe marketing. ”Încă îmi reconsider opțiunile, pentru că având în vedere media o să-mi iau o perioadă în care să mă gândesc la această decizie”, spune ea. Ancuța vrea ca pe viitor să se facă antreprenor imobiliar, ”o să mă axez pe cumpărat-renovat-vândut, se câștigă bine în domeniul acesta”.

Cum a reușit la performanța de a obține media 10 la toate examenele? Ancuța spune că nu a luat deloc meditații. ”Ce a contat foarte mult pentru mine a fost efectiv să ajung să mă cunosc pe mine și să știu ce funcționează. Primul lucru la care am apelat a fost să folosesc niște strategii pentru a învăța cât mai bine partea teoretică, cel puțin la profilul la care sunt eu e foarte multă informație pe c are trebuie să o învăț pe de rost, ani sau nume complicate. Pentru început am privit câteva videoclipuri pe Youtube cu strategii de memorare, ”învață cum să înveți”, ceea ce m-a ajutat foarte mult. Pe lângă asta am învățat destul de mult și pe parcursul celor patru ani, dar pregătirea intensă a fost cu trei săptămâni înainte de bacalaureat, am stat efectiv câte șase ore pe zi doar pe materie”.

În final Ancuța are și un sfat pentru elevii care susțin în viitor acest examen: ”să nu uite de amprenta personală asupra lucrării, chiar dacă baremul presupune mai multă constrângere și axare pe partea rațională, să nu uite să fie ei înșiși”.

Amintim, trei elevi din Cluj au obținut media 10 la examenul de bacalaureat în acest an – în Cluj-Napoca, în Gherla și în Dej. Citește și:

 

Cristina Hozai, eleva de 10 a Dejului

Cine este elevul cu 10 la bac din Gherla

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare