Închide

Electric Castle se mută în oraș. Aduce restricții de circulație săptămâna viitoare

ActualitateFestival by Actual de Cluj - aug. 06, 2021 0 1473

Trei zile de concerte la castelul Banffy, în Bonțida plus  încă 7 zile de spectacole în oraș, în Cluj-Napoca, în centru cât și pe Cetățuie, asta au pregătit organizatorii festivalului Electric Castle pentru ediția din 2021, ediție „Specială”, după peste un an de pandemie fără evenimente mari în România. Accesul în festival e permis cu dovada de vaccinare, test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, test antigen negativ nu mai vechi de 24 de ore, dovada că participantul a avut Covid. Festivalul oferă posibilitatea participanților să își facă teste gratuite antigen la clinicile Medlife din Cluj.

 

Față de edițiile anterioare, la Bonțida, festivalul este mai cumpătat, însă facilitățile de cazare la cort, de parcare au fost păstrate. Gratuit, cei care vin să stea în festival, pot să fie asistați cu bagajele de echipa din festival. Drumurile de acces și ieșire din festival sunt mai proaste ca niciodată, însă atât localnicii cei care oferă cazare sau cei care lucrează în cadrul festivalului sunt entuziasmați că s-a putut relua festivalul după peste un an cu restricții. Motto-ul care răsună în comuna de lângă Cluj-Napoca e: „Vă rugăm să purtați mască”. Urmează trei zile de muzică la Castel unde au fost pregătite 5 scene, începând din 5 august și până în 7 august, după care „ostilitățile” se vor muta în Cluj-Napoca.

„În total vor fi 15 mii de ore de muzică, va fi foarte interesant, sunt peste 200 de artişti din 23 de tari”, a sintetizat Andrei Cojocariu, director tehnic al festivalului ediția din 2021 – Bonțida&Cluj-Napoca

Încă din pandemie, organizatorii festivalului s-au instalat pe Cetățuie în Cluj-Napoca cu o zonă de corturi cu mâncare și una de relaxare din festival și au și proiect din punctul de belvedere al orașului „raza de lumină electrică”, ca un simbol de speranță în pandemie. Aici și în alte 19 locații din municipiu vor ave loc evenimente între 9 și 15 august în cadrul festivalului. Pentru scenele din Cluj-Napoca au fost pregătite instalații new media și spectacole de lumini ale unor reputați artiști internaționali. Au fost pregătite și o serie de conferințe pe tema de mediu, sănătate sau urbanism participativ.

Odată cu instalarea Electric Castle în municipiu, vor fi instituite și restricții de circulație.

Pentru ediția din 2021, organizatorii pun accent pe respectarea măsurilor pandemice. Astfel, accesul în festival e permis cu dovada de vaccinare (adeverință de vaccinare sau certificat european, QR Code sau dowload în telefon), test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore (fizic sau digital), test antigen negativ nu mai vechi de 24 de ore (fizic sau digital), dovada că participantul a avut Covid. Festivalul oferă posibilitatea participanților să își facă teste gratuite antigen la clinicile Medlife din Cluj.

„Zilnic, peste 460 de jandarmi şi poliţişti, pompieri, medici şi voluntari SMURD vor asigura măsurile de securitate şi asistenţă medicală pentru participanţi”, informează un comunicat al Grupării de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

Ediția din 2021 pune în prim-plan diversitatea şi experimentul, provocându-i pe participanţi să descopere noi artişti, noi stiluri muzicale şi noi perspective asupra realităţii cotidiene, în vremuri în care mobilitatea şi planificarea au devenit provocări, după cum au spus organizatorii.

Restricții de circulație în Cluj-Napoca

Potrivit Primărie, în perioada 7 – 19 august 2021, cu ocazia festivalului Electric Castle Special, circulația rutieră va fi închisă pe str. Napoca, Piaţa Unirii (latura de sud şi est), str. Universităţii, Bd-ul Eroilor, între orele 20.00 – 23.00 (când situaţia o impune), în perioada 9 – 13 august 2021, iar în perioada 14 – 15 august 2021 între orele 18.30 – 23.00 (când situaţia o impune). De asemenea, circulația rutieră va fi restricționată pe banda trei de pe latura de est a Pieței Unirii, în perioada 6 – 16 august 2021, în intervalul orar 08.00 – 23.00 (când situația o impune).

Totodată, pentru buna desfășurare a evenimentului “Electric Castle Special” în zona Cetățuia, va fi închisă circulaţia rutieră din data de 6 august 2021, ora 00.00 până în data de 19 august 2021, ora 23.00 (când situaţia o impune), pe str. Călărașilor de la intersecția cu str. Cetății și până la Hotel Belvedere.

Circulația rutieră va fi închisă pe str. Mihail Kogălniceanu și str. Hermann Oberth din data de 7 august 2021, orele 23.00 până în data de 16 august 2021 ora 08.00 (când situaţia o impune).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu