Închide

Efectul începerii anului universitar în centrul studențesc Cluj. Analiză imobiliară: Chiriile „au explodat” la început de toamnă

EconomieTop News by Kristina Reştea - oct. 29, 2022 0 412

În luna septembrie, prețurile au explodat în cartierele și zonele de interes pentru studenți – Mărăști, Gheorgheni, Buna Ziua, Central și chiar și în Florești, arată analiza din luna octombrie a agenției Blitz Imobiliare.

Pe segmentul de chirii, prețurile au înregistrat în luna septembrie 2022 la nivelul municipiului Cluj o creștere foarte mare, de +16,26 %, indicele Blitz, calculat pe baza ofertelor din portofoliul agenției situându-se la valoarea de 429 de euro.

Evoluția pe cartiere:

  • Florești, cu +12,19%, până la 313 Euro.
  • Mănăștur, -1,52%, până la 324  Euro.
  • Mărăști, cu +26,76%, până la valoarea de 379 Euro
  • Grigorescu, cu -0,52%, până la 382 Euro.
  • Dâmbul Rotund, cu+50,54%, până la 417 Euro.
  • Gheorgheni +13,81%, până la 445 Euro.
  • Zorilor, cu +4,51%, până la 463 Euro.
  • Bună Ziua, +22,62%, până la 580 Euro.
  • Central, cu +29,72%, până la 550 Euro.

„Suntem în plin sezon al chiriilor și odată cu revenirea studentilor, prețurile au explodat în cartierele și zonele de interes pentru studenți – Florești, Mărăști, Gheorgheni, Buna Ziua, Central. În localitatea Florești, prețul a sărit pentru prima dată pragul de 300 de euro, iar în zona centrală prețul a sărit de 500 de euro”, arată analiza publicată în octombrie.

Și potrivit celui mai recent raport Storia.ro, chiriile au urcat în septembrie. Recordul îl deține Constanța, unde scumpirea este de 17% față de august. Față de anul trecut, chiriile sunt cu 22% mai mari.

Datele pentru Cluj:

Citește și:

Criza energetică îi lovește și pe studenți: Tinerii de la facultățile din Cluj se pregătesc pentru o iarnă de cheltuieli ridicate și chirii mari. Care este situația în căminele UBB?

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.