Închide

E oficial: Guvernul cu 2 clujeni are undă verde

Politica by Actual de Cluj - nov. 17, 2015 0 526

Cabinetul Cioloș a depus jurământul de investitură în funcții, în urmă cu puține momente, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.
Acesta e ultimul „hop” pentru noul cabinet, care numără și doi clujeni în garnitură – ministrul reformei administrative Vasile Dâncu și ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu. În discursul în fața cabinetului Cioloș, Iohannis a spus că România se confruntă acum cu „cea mai gravă formă de criză”, cea de încredere a cetățeanului față de politicianul ales să-l reprezinte. „Societatea se schimbă, societatea de azi are alte așteptări față de societatea de acum 10 ani sau de acum 25 de ani”, a spus președintele, în contextul în care cabinetul a fost învestit după demisia fostului guvern Ponta, la presiunea numeroaselor manifestări în stradă, cauzate de tragedia din clubul bucureștean Colectiv.

„Încrederea este bunul cel mai valoros în politică. Se câştigă greu, dar se pierde foarte uşor. Astăzi avem o criză de încredere a cetăţeanului faţă de politicianul pe care l-a ales să-i reprezinte interesele. Politică fără partide poltice nu se poate, dar într-o democraţie, nici fără popor nu se poate. Dacă politicienii se îndepărtează de alegător, atunci apare o situaţie similară cu cea în care am ajuns noi astăzi. Acest guvern independent politic este o şansă pentru România, este un pas înspre clasa politică reconectată la alegători”, a declarat Iohannis pe contul său de Facebook.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare