Închide

Aviz favorabil: clujenii din cabinetul Cioloș au culoar liber spre Guvern

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - nov. 17, 2015 0 198

Ambii clujeni propuși ca miniștri în cabinetul Cioloș au primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului – unul aseară, iar altul în urmă cu puține minute.
Doctorul Patriciu Achimaș nu a avut emoții în a fi validat la audierile de aseară, când comisiile au audiat toți miniștrii propuși de premierul Cioloș. Acesta a fost fost avizat favorabil aseară, împreună cu restul garniturii – iese în evidență, însă, prestația ministrului propus pentru portofoliul Justiției, Cristina Guseth, aspru criticată pentru răspunsurile neconvingătoare și retrasă din cabinet în acestă dimineață, la ora 1, de către Cioloș.

Patriciu Achimaș a primit aseară vot favorabil în unanimitate, cu excepția unei abțineri, din partea comisiilor reunite pentru Sănătate din Parlament. Acesta și-a prezentat activitatea profesională și prioritățile care, consideră el, ar trebui urmate de ministerul pe care îl va conduce: completarea legii privind malpraxisul, dar și profilaxia în rândul populației. „Educația pentru sănătate nu e un slogan”, a spus el. „Programele de screening economisesc milioane de la buget și cred căe o componentă asupra căreia trebuie să ne îndreptăm atenția”.
Singurul care nu a fost audiat ieri de comisii e clujeanul Vasile Dâncu, ce nu a putut fi prezent ieri în fața acestora din motive medicale, dar s-a prezentat în această dimineață și a primit aviz favorabil, cu 27 de voturi „pentru” și o abținere.

Între prioritățile lui Dâncu se numără o relație bună a ministerelor cu Parlamentul, creșterea coeziunii teritoriale și economice ntre regiuni, infrastructura locală, finanțarea clădirilor cu risc seismic, dar și … creșterea tarifului la energia termică din București, care e „prea mic, nesustenabil”.

Garnitura de miniștri a lui Cioloș urmează să se prezinte în fața camerelor reunite ale Parlamentului, iar apoi, diseară, să depună jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu