Închide

E oficial. Ce stradă din extensiile Clujului va avea transport în comun

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 15, 2017 0 1497

Locuitori de pe artere situate în extensiile Clujului, în zona de dezvoltare a orașului rezervată în Planul Urbanism Zonal, au cerut ca Primăria să introducă transportul în comun și la ei pe stradă. Dacă pe strada Borhanci s-a introdus transport în comun imediat după ce artera a fost astfaltată, oamenii de pe o altă arteră învecinată, Romul Ladea, au cerut anul acesra Primăriei să pună în circulație un autobuz măcar la jumătate de oră, o oră și în această zonă.

Recent, solicitarea lor a fost aprobată, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea. Oficialul a mai spus că în cel mai scurt timp se va lansa linia de transport care urmează să deserveasvă artera Romul Ladea.

Artera  a fost asflatată de administrația locală din toamna lui 2015 și zona s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, construindu-se foarte mult.

Directorul Companiei de Transport, Liviu Neag a declarat că, în primă fază zona Romul Ladea va fi deservită de linia nr. 20 care merge pe strada Borhanci. Potivit analizelor de rentabilitate este posibil ca autobuzul să intre și pe această stradă, concomitent cu amenajarea unor stații de transport în comun. Neag a spus că totul depinde în primul rând de comisia de circulație a Primăriei. „Dacă această Comisie se va întruni în două-trei săptămâni, atunci se va discuta și despre posibilitatea ca autobuzul să circule pe artera Romul Ladea, fie o linie distinctă, fie extinderea unei linii din zonă. Dacă se va aproba, este posibil spre finalul anului sau de anul viitor să avem transport în comun și pentru Romul Ladea”, a menționat Neag.

Potrivit lui Neag, în prezent locuitorii de pe Romul Ladea pot accesa linia nr. 20, autobuzul circulând în interval de o oră, iar dimineața, chiar din 30 în 30 de minute.

Care e noul oras al liniei nr. 20

sursa: Compania de Transport Public Cluj

Riveranii de pe artera Edgar Quinet, o stradă privată din extensia cartierului Mănăștur, preluată în 2016 de de către primărie au reușit anul trecut să convingă primăria și Compania de Transport să introducă o line de transport în comun care să deservească respectiva zonă.

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu