Închide

E mare târg de nebrazi cu vânzare la Casa Tranzit

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 12, 2018 0 191

Cine vrea să salvezi un brad adevărat și să ia la schimb un nebrad o poate face vizitând târgul de nebrazi de la Casa Tranzit. Aceasta are loc între 13 și 15 decembrie între 18.00 și 22.00. Banii proveniți din vânzarea nebrazilor vor fi donați către Fondul de Plantare al Tășuleasa Social. 

Oricine poate crea un nebrad până în 13 decembrie și poate să-l aducă la târg pentru a fi comercializat. Arhitectul Dan Clinci de la Asociația Urbannect a explicat, încă de anul trecut, pentru Actualdecluj.ro ce este un nebrad dar și de ce este important acest târg pentru oraș.

Detalii: FOTO/VIDEO Reportaj în atelier. De Crăciun fii mai bun: Nebrazii care salvează vieţilile brazilor din păduri

Anul aceasta, Clinci a definit și nebradul ca la carte:

NEBRAD, nebrazi, s. m. Obiect din familia DIY care se crează acasă cu familia, la birou cu colegii sau la H33 împreună cu prietenii. Înălțimea variază între 10 cm și 3 metri. Culoarea și forma sunt la libera alegere a artistului. Materialul este de cele mai multe ori reciclat. ♦  NEBRAD (1) pom de Crăciun. ♦ NEBRAD (2) salvarea unui brad. ♦ NEBRAD (3) prilej de voie buna. ♦ NEBRAD (4) plantare de noi pomisori. ♦ NEBRAD (5) dragoste pentru natura.

”Nebradul e un Pom de Crăciun în care se regăsește personalitatea creatorilor săi. Fiecare este liber să își aleagă forma, materialele, culorile și dimensiunile care îi sunt pe plac. În cadrul acestei campanii dorim să încurajăm creativitatea și lucrul în echipă. Invităm la participare, atât familiile cât și grupurile de prieteni, clasele, grupele sau colectivele de muncă. Acesta este un bun prilej de a petrece timp împreună în pregătirea sărbătorilor. Toți prietenii Urbannect pot veni la Marele Târg de Nebrazi, unde se pot dona sau cumpără nebrazii creați de alții. Toți nebrazii vor participa la expoziția cu vânzare. Contravaloarea nebrazilor va fi donată în întregime acțiunilor de plantare administrate de Asociația Tășuleasa Social. Puteți contribui la aceasta campanie în mod activ, prin donarea unui nebrad realizat de voi”, au explicat cei de la asociația Urbannect.

Târgul de Nebrazi va avea loc  între 13 și 15 decembrie între orele 18.00 și 22.00 la Casa Tranzit. Oricine are un nebrad sau a făcut organment pentru pomul de crăciun poate participa aducându-le în respectiva locație pentru a fi expuse/donate și apoi vândute în cadrul târgului. Fiecare persoană, familie instituție, sau societate comercială poate achiziționa un nebrad pentru a-și împodobi casa sau sediul. Sumele colectate prin vânzarea acestora sau a ornamentelor vor fi direcționate în totalitate către același Fond de Plantare al Tășuleasa Social. În cadrul târgului se vor putea face și donații către Fondul de Plantare al Tășuleasa Social. 

În cadrul Târgului de Nebrazi vor avra loc și o serie de evenimente:

13 decembrie ora 19.00 – 20.00 : Spectacol de Magie cu Magic Puppet

14 decembrie ora 19.00 – 22.00 : Cheful Nebrăzarilor, cu jumere și vin fiert

Cei care au acasă un nebrad pot trimite fotografii pe pagina de Facebook a Târgului și paticipa la un concurs de Like-uri cu premii, după cum au informat cei de la Urbannect.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu