Închide

E gata bacul, record la Cluj: niciun elev dat afară pentru fraudă

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 30, 2018 0 205

Record pentru examenul de bacalaureat al ultimilor ani, în Cluj: ieri a fost ultima probă și până acum niciun elev – din mii – nu a fost dat afară din examen pentru că ar fi încercat să copieze.
Prețul e scump pentru elevii de liceu care încearcă să copieze la Bacalaureat – sunt dați afară din examen și nu se pot reînscrie decât pestre trei ediții, în toamna anului viitor. Aceasta nu i-a împiedicat însă în ultimii ani pe mai mulți elevi din Cluj să încerce să copieze, mai ales folosind căști handsfree conectate la un telefon. În fiecare an din ultimii cel puțin șapte au fost raportați, la diverse examene, elevi dați afară din sala de clasă pentru că ar fi încercat să copieze. Nu și în acest an, însă: n-a fost niciun incident de acest gen în Cluj. „E pentru prima dată în mulți ani când se întâmplă asta, n-am apucat să ne uităm în baza de date dar oricum de când îmi aduc aminte eu nu s-a mai întâmplat”, spune șeful Inspectoratului Școlar Județean din Cluj, Valentin Cuibus. „S-or fi învățat minte, toți cei care au fost dați au fost două ture pe liber. S-a mediatizat destul de tare faptul că sunt dați afară din examen, am avut și scandal în justiție anul trecut cu un candidat care a cerut să fie reprimit în examen în sesiunea de toamnă și a pierdut. E un lucru foarte bun și un semnal că s-au trezit la realitate și e mai bine să-ți asumi un examen decât să pierzi trei”.

Anul trecut, la Cluj, doar la prima probă au fost deja eliminați șase candidați pentru tentativă de copiere iar în 2016 doar la proba obligatorie a profilului, cea susținută în acest an azi, un elev din Apahida a fost la rândul său eliminat din examen pentru tentativă de fraudă; în 2015 doi elevi au fost eliminați din același motiv.

La Cluj examenul de bacalaureat e susținut de peste 4.000 de elevi în acest an, în 15 centre de examen.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare