Închide

După ZAIN 1. S-a lansat un concurs de design de produs a la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 25, 2015 0 482

Studenții și profesioniștii din domeniul designului și al artelor din Cluj sunt provocați să gândească un produs (obiecte de design interior sau bijuterii) în cadrul unui concurs lansat luna aceasta de Meșteshukar ButiQ -rețeaua de întreprinderi de economie socială pentru revitalizarea meseriilor tradiționale rome. Aceștia se angajează să confecționeze la scară largă produsele și să le vândă în magazinele din Cluj și Bucucrești. Finaliștii primesc procente din vânzări.

După ce echipa Asociației Plai („vinovații” Day 15 din Capitala Europeană a Tineretului) au organizat un Festival de design de produs luna aceasta în Cluj, Zain Design Expressions, participanți la această ediție își propun să încurajeze comunitatea locală de disigneri. Cum? Prin lansarea unui concurs de design de produse – obiecte pentru casă, decor/suveniruri și bujuterii accesorii. Concursul a fost lansat la începutul lunii noiembrie de Meșteshukar ButiQ -rețeaua de întreprinderi de economie socială pentru revitalizarea meseriilor tradiționale rome.

„După colaborările de succes cu mai mulți designeri internaționali, ne dorim să implicăm comunitatea clujeană de design pentru a realiza împreună produse inedite. Colaborarea constă în realizarea unui concept de produs comercial care va fi realizat de meșteșugarii din rețeaua Meșteshukar ButiQ și vândut în magazinele noastre”, explică echipa Meșteshukar.
Concursul se adresează studenților și profesioniștilor din domeniul designului și artelor și are ca dead-line data de 8 decembrie. Participanții trebuie să gândească un produs care să poată fi confecționat de meșterii din rețeaua Mesteshukar, cu un design original, poate chir cu specific clujean. Premiul constă în realizarea și comercializarea produselor câștigătoare în magazinele Meșteshukar ButiQ din Cluj, București și cel online iar designerilor finaliști li se va acorda un procent din încasările din vânzarea produselor.

Mai multe dedalii despre conditiile si regulamentul concursului AICI.

Calendarul concursului
5 Noiembrie – Lansarea concursului
8 Decembrie – Termenul limită de predare a proiectelor
9 Decembrie – Publicarea proiectelor
10 Decembrie – Jurizare
14 Decembrie – Anunțarea câștigărorilor (Toate designurile vor fi publicate online pe site-ul www.cluj.mbq.ro, pe pagina de Facebook Meșteshukar ButiQ Cluj)

Cine este Meșteshukar ButiQ
Meșteshukar ButiQ este o rețea de întreprinderi de economie socială, ce are ca scop revitalizarea meseriilor tradiționale rome, promovarea valorilor culturale și a non-discriminării prin aducerea pe piața de larg consum a unor produse de calitate, lucrate manual de meșteșugari romi. În Cluj-Napoca, Meșteshukar are un magazin pe strada Potaissa și a lansat în septembrie anul acesta și un concept-store mobil care își schimbă destinația sau punctul de vânzare săptămanal, organizează workshop-uri meșteșugărești și participă la evenimente culturale sau de specialitate la nivel local. Până în prezent, Meșteshukar ButiQ a dezvoltat o gamă largă de produse, de la haine și bijuterii la obiecte pentru casă sau decor, vândute la nivel național și internațional. Produsele au participat la târguri de design precum Vienna Design Week sau  expoziții în Viena împreună cu ERSTE Foundation.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare