Închide

Zăpada pune primele probleme autorităților; cum să circuli pe zăpadă

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 26, 2015 0 250

Circulația pe un drum județean înspre cel mai periculos drum al Clujului e îngreunată în această dimineață din cauza condițiilor meteo nefavorabile, după ce pe drum s-a așternut primul strat de zăpată din această iarnă.

La această oră, pe DJ 108 C, la ieşire din localitatea Leghia, înspre DN1 E60, circulaţia este îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile,​ ​pe carosabil fiind depus strat de zăpadă, informează polițiștii, care au trimis la fața locului un echipaj de poliție și au anunțat Regia Județeană de Drumuri pentru a interveni cu  utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

UPDATE „Pe DJ108 C, pe raza localității Leghia, traficul se desfășoară în condiții normale, de iarnă, în urma intervenției utilajelor de deszăpezire. Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să aibă pregătite lanţuri antiderapante care, la nevoie, să poată fi utilizate”, transmit polițiștii.

Clujul se află azi sub cod galben de zăpezi, iar polițiștii le dau sfaturi șoferilor pentru a circula în siguranță:

 • Îi sfătuim pe şoferi să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.
 • Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
 •  Recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.
  Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!
 • Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor.
 • La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.
 • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.
 • Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
 • Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
 • Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!
 • Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu