Închide

După amânări, maraton de lucrări la drumul care leagă Gherla de Fizeșu Gherlii

Administrație by Mihai Prodan - aug. 12, 2014 0 331

Mai multe sectoare dr drum care leagă Gherla de Fizeșu Gherlii, pe DJ 109C, vor fi asfaltate azi – la ieșirea din Gherla, la podul de la Nicula și la intrarea în Fizeșu Gherlii, precizează Consiliul Județean într-un comunicat de presă referitor la lucrările de reabilitare a drumului, care au stârnit nemulțumiri în ultimele luni.

Ieri vicepreședintele ajuns deocamdată președinte Mihai Seplecan a ajuns pe șantierul lucrărilor de intervenţie la drumul judeţean 109C care traversează Fizeşu Gherlii. Lucrările de reprofilare şi reciclare, realizate de Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA pe o suprafaţă de 5,2 km de drum judeţean, au început efectiv în data de 30 iulie și s-au încheiat după doar 9 zile.

Astăzi vor fi realizate şi lucrările de asfaltare a mai multor sectoare de drum aparţinând DJ 109C care leagă Gherla de Fizeşu Gherlii, respectiv porţiunile aflate la ieşirea din municipiul Gherla, la Podul de la Nicula şi la intrarea în Fizeşu Gherlii. „Ne dorim ca şi această porţiune de drum, ale cărui lucrări de asfaltare au început acum mai bine de un an de zile, să fie reabilitat complet până în cursul acestei seri, astfel încât cetăţenii acestor localităţi, dar şi pelerinii care vor veni la Hramul Mânăstirii de la Nicula să beneficieze de o infrastructură rutieră decentă, care să le permită un transport cât mai facil şi civilizat”, spune Seplecan într-un comunicat de presă.

Dispoziţia de începere a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean 109C Gherla-Fizeşu Gherlii-Ţaga, între kilometrii 3+825 şi 9+000, a fost transmisă Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, respectiv SC „Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj” SA, în 29 iulie, executantului acestor lucrări acordându-i-se un interval de cel mult 20 de zile lucrătoare pentru realizarea lucrărilor de reparare a unei suprafeţe de aproape 30.000 mp de drum.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.