Închide

După 3 ani într-o nouă finală! CFR va juca cu un trofeu pe masă

Sport by Catalin Suciu - apr. 21, 2016 0 274

Echipa clujeană s-a calificat în ultimul act al Cupei României unde o va întâlni pe Dinamo.

CFR Cluj și Târgu Mureș și-au dat întâlnire în semifinalele competiției și ambele visau să ajungă în ultimul act pentru a mai salva un sezon ratat din punct de vedere sportiv. Asta și din cauza problemelor mari de ordin financiar, ambele formații aflându-se în insolvență.

„Putem scrie din nou istorie, asta e cel mai important acum”, spunea antrenorul Toni Conceicao înaintea returului cu ASA Târgu Mureș din semifinale. În primul meci a fost 0-0, dar în Gruia salvatorul s-a numit din nou Cristi Bud. Atacantul revenit în Gruia și-a câștigat locul de titular în fața lui Cristian Lopez și e de neclintit din primul 11. A profitat de două erori ale defensivei târgmureșene și a tranșat de unul singur calificarea. Mai întâi l-a învins pe Stăncioiu cu o reluare din apropiere, iar apoi a profitat de o gafă a lui Muth, și a tras imparabil de la 16 metri.

ASA-ul a forțat revenirea, dar în finală merge CFR-ul lui Conceicao. O echipă care, fără să sclipească precum în alți ani, are șansa să salveze un sezon sărac,  cu depunctări și fără prea multe perspective.

În finală o așteaptă Dinamo, pe 10 mai.

Echipele:

CFR: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Nascimento, Petrucci, Juan Carlos – Jakolis, Bud, Nouvier

ASA: Stăncioiu – G. Matei, Muth, I. Gonzalez, Pârvulescu – Gorobsov, G. Mureşan, Brandan – Jazvic, Ţucudean, Voiculeţ

A marcat: Bud (’17, ’70)

Cristi Bud: „Mă bucur foarte mult că am câștigat, mă bucur foarte mult că am înscris. Îmi doresc să fiu sănătos, asta vreau cel mai mult. Va fi un meci foarte greu, dar ne dorim Cupa pentru a salva acest sezon. „

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.