Închide

DSP Cluj: niciun deces cauzat de coronavirus la pacienți sub 40 de ani fără comorbidități, de la debutul pandemiei

SănătateTop News by Mihai Prodan - mart. 05, 2021 0 545

În județul din țară cu cele mai multe infecții confirmate cu coronavirus, și sute de decese, niciun deces nu a fost înregistrat la persoane sub 40 de ani – cu o excepție.

actualdecluj.ro a întrebat Direcția de Sănătate Publică Cluj câte decese cauzate de coronavirus au fost înregistrate la persoane cu vârsta sub 40 de ani și fără comorbidități, de la debutul pandemiei până în prezent, în condițiile în care în acest an numărul deceselor cauzate de coronavirus a fost, doar la Cluj, de sute de persoane. Răspunsul – nici unul. O singură persoană infectată cu coronavirus cu vârsta sub 40 de ani a decedat la Cluj, un bărbat de 35 de ani, dar acesta avea comorbidități, precizează pentru actualdecluj.ro directorul DSP Cluj Mihai Moisescu. ”Din martie 2020 până în prezent am înregistrat un singur deces la persoane sub 40 de ani, un bărbat de 35 cu comorbidități hematologice”, a spus el.

Până azi numărul deceselor cauzate de coronavirus la Cluj este de peste cinci sute, mai exact 537, de la debutul pandemiei, în martie anul trecut. Dintre acestea, aproape două sute au fost înregistrate doar în acest an. Un număr de 671 pacienți se află internați în spitalele care luptă cu pandemia, dintre aceștia 68 se află în stare critică, la Terapie Intensivă. Citește și:

Coronavirusul face aproape două sute de victime la Cluj doar în acest an, o treime din decese – în 2021

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare