Închide

Dronele au investigat circulația din cel mai scump sens giratoriu din Cluj-Napoca, proaspăt dat în folosință

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 07, 2022 0 3012

După ce clujenii l-au monitorizat încă de la faza de șantier, început de luni bune de zile, cel mai scump sens giratoriu din Cluj amenajat pe o stradă de legătură între mai multe cartier din Cluj-Napoca, în pantă, este în sfârșit gata.

O nouă filmare din zona străzii Frunzișului, realizată cu drona, a fost postată astăzi în mediul online. Dan Cristian-Lenghel anunță că, de sus, noul sens giratoriu pregătit în pantă pe una dintre străzile importante de legătură între cartierele din Cluj este în sfârșit gata și se circulă prin el.

Despre sensul giratoriu aflat în execuție pe strada Frunzișului, arteră de legătură între două cartiere din Cluj, unde frecvent se circulă în coloană, primarul Emil Boc a recunoscut că este o lucrare complexă, foarte scumpă, care se execută fără închiderea traficului, întârziată, însă în termenul din autorizația de construire. Boc a spus, într-o intervenție la Napoca Live, că investitorul care realizează pe cheltuiala sa acest sens giratoriu este „moral, responsabil în fața clujenilor”.

Primăria condiționează dezvoltarea imobiliară din zona străzii Frunzișului de realizarea sensului giratoriu (cel mai scump din Cluj-Napoca, estimat la 2 milioane de euro) din zona ansamblurilor nou construite în zona curbei de 90 de grade de pe această arteră. Însă, instituția nu a putut grăbi terminarea acestei girații asumată de un dezvoltator privat (Studium Green, dezvoltatorul ansamblului Wings din zonă), după cum au spus oficialii Primăriei, având în vedere că lucrarea se află în termenul din autorizația de construire. Toate termenele avansate de investitorul imobiliar Studium Green pentru realizarea sensului giratoriu de pe strada Frunzișului (arteră pe care se circulă bară la bară la orele de vârf) au fost depășite, au mai arătat oficialii Primăriei.

Luna aceasta, girația a fost terminată. Investitorul, Dorin Bob, a măsurat chiar el artera ca să arate că se circulă pe două benzi pe sens, odată cu girația, după cum a arătat presa locală.

sursă foto: captură video/Dan Cristian Lenghel/Legat de Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare