Închide

Drapelul Transilvaniei, arborat fără incidente la marșul Maghiarilor de Pretutindeni, în Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 15, 2018 0 1432

Asistență considerabilă la marșul tradițional din Cluj-Napoca de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, astăzi: numărul manifestanților a fost dublu față de anul trecut. Manifestarea s-a desfășurat fără niciun incident, deși au fost arborate numeroase steaguri ale Transilvaniei, prilej anul trecut ca forțele de ordine să împartă amenzi.

Marșul maghiarilor de la Cluj-Napoca, din acest an, a fost unul de amploare prin numărul celor prezenți – dublu față de anul trecut – și a avut un traseu diferit: din fața Facultății de Teologie Reformată, marșul a pornit prin piața Avram Iancu pe semipietonala Eroilor, de unde prin piața Unirii manifestanții s-au îndreptat spre biserica Sf. Mihail. Aceștia nu s-au oprit, ca anul trecut, în fața clădirii de pe Eroilor.

Semnalăm că n-a lipsit steagul Ținutului Secuiesc, dar acesta a fost doar unul – în schimb s-au remarcat numeroase drapele ale Transilvaniei, prilej anul trecut de scandal între UDMR și jandarmerie. Anul trecut patru persoane au fost amendate după ce au arborat drapelul Transilvaniei de dinainte de unirea din 1918.

Organizatorul Czirmay Zoltan explică pentru actualdecluj.ro:

https://www.youtube.com/watch?v=SV_hgVIOi8s

actualdecluj.ro a transmis în direct de la fața locului pe pagina de Facebook

Vezi detalii despre incidentele de anul trecut:

UDMR Cluj cere explicații jandarmilor după ce au amendat 4 persoane la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Csoma Botond: la unirea din 1918 transilvănenii au purtat propriul steag, dar comuniștii l-au scos din poze

Ce răspund jandarmii din Cluj după ce UDMR i-a acuzat de afirmații „fățarnice și neadevărate”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare