Închide

Dragnea a anunțat că nu va candida la președinția României. PSD l-ar putea susține pe Tăriceanu

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - sept. 01, 2018 1 203

În ședința Comitetului Executiv al PSD (CEx), care a avut loc astăzi, la Neptun, liderul partidului, Liviu Dragnea, a anunțat că nu dorește să candideze la președinția României, la alegerile de anul viitor.  Anunțului lui Dragnea a fost primit cu aplauze de social-democarații prezenți la ședință – a informat presa centrală. Mai mult, Dragnea a subliniat că PSD și ALDE vor susține în comun un candidat pentru președinție. Anterior, lideri din PSD au mai vehiculat ipoteza că pentru președinția României va fi desemnat ca și candidat  comun, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.
Prin susținea lui Tăriceanu, actualul lider al PSD, Liviu Dragnea, nu face decât să se detașeze și mai mult de gruparea din partid care-l contestă și care i-a cerut să se retragă de la șefia partidului. În prezent, contestarii lui Dragnea s-au grupat în jurul Gabrielei Firea, dorindu-și nu doar ca aceasta să preia șefia PSD, ci și să candideze la președinția României.
În ședința CEx de astăzi, Dragnea a demonstrat prin vot că încă deține puterea în PSD, reușind fără probleme să o mențină la Ministerul de Interne pe Carmen Dan, căreia Gabriela Firea îi ceruse demisia, din pricina modului în care ar fi gestionat intervențiile Jandarmeriei la protestele din 10 august.

Un comentariu

Scrie un comentariu