Închide

Două universități din Cluj alese de Comisia Europeană pentru o rețea a universităților europene

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 10, 2020 0 155

Un număr de șapte universități din România, dintre care două din Cluj, au fost selectate de către Comisia Europeană în cadrul unui apel care vizează constituirea unei rețele a universităților europene.

Comisia Europeană a anunţat ieri rezultatele selecţiei în urma celui de-al doilea apel care vizează universitățile europene din România – din țara noastră au fost alese șapte universități care se alătură celor trei instituţii de învăţământ superior alese în urma primului apel. E vorba de Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea din Petroşani, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca ,Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” din Cluj-Napoca și Universitatea de Vest din Timişoara.

Cele trei instituţii selectate anterior sunt Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti.

Universităţile Europene sunt alianţe transnaţionale ale unor instituţii de învăţământ superior din întreaga Uniune Europeană care se aliază în beneficiul studenţilor, al profesorilor şi al societăţii în ansamblul ei.

Comisia Europeană a anunţat cele 24 de noi universităţi europene care vor adera la primele 17 alianţe ale instituţiilor de învăţământ superior selectate încă din 2019, din România fiind selectate şapte universităţi. Acestea beneficiază de sprijin financiar din partea programelor Erasmus+ şi Orizont 2020 și sporesc calitatea, incluziunea, digitalizarea şi atractivitatea învăţământului superior european.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare