Închide

Două oferte la licitația pentru sala de sport din centrul Clujului pentru care reparațiile costă de trei ori mai mult decât construcția inițială

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 13, 2021 1 959

Două oferte a primit Primăria la licitația de peste 5,4 milioane lei fără TVA pentru repararea sălii de sport de la un colegiu prestigios din centrul Clujului care stă cu lacăt din 2018 când a fost închisă deoarece constituia un pericol pentru siguranța elevilor și risca să i să prăbușească acoperișul. Sala de sport de la Colegiul Național „George Coșbuc” a fost edificată în 2014 după o investiție de peste 2 milioane de lei.

Sala de la liceul George Coșbuc avea probleme încă de la recepție, iar comisia de recepție ar fi recomandat monitorizarea în timp a obiectivului, după cum au spus oficiali din conducerea liceului în 2018, când sala a trebuit închisă. Șantierul a avut de la început probleme care au generat costuri pentru Primărie legate de drenuri, de alunecarea dealului, de devierea utilităţilor, după cum anunța primarul Emil Boc la inaugurarea obiectivului în octombrie 2014. Sala a fost executată (proiectare și execuție) de Conimet Impex.

O expertiză tehnică comandată de Primărie a aratat vulnerabilități în proiectarea obiectivului și a estimat că lucrările de consolidare la pachet cu celelalte necesare pentru ca sala să poată fi folosită de elevii Colegiului Coșbuc ajung la circa 6 milioane de lei. Consilierii locali au aprobat în decembrie 2019 să investească respectiva sumă din fonduri publice pentru lucrările de consolidare, așa cum au recomandat experții.

Abia anul acesta s-a lansat licitația pentru repararea sălii, evaluată la peste 5,4 milioane lei, fără TVA (69.065,00 lei fără TVA servicii de proiectare și 5.393.105,00 lei fără TVA executie lucrari). De contract au fost interesate două asocieri, Tomoroagă Construct cu Arhi Beast și Decorint cu Strucktoplan.

Licitația este în faza de evaluare a ofertelor. Criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut.

Un părinte l-a sesizat recent pe primarul Emil Boc că elevii se schimbă pe holurile școlii pentru ora de sport. Primarul a declarat că nu s-au făcut sesizări oficiale că ar fi probleme la liceul Coșbuc. Directorul unității școlare, Valentin Maxim-Oros, a arătat, citat de presa locală, că situația e una temporară, până la finalizarea lucrărilor de consolidare a sălii de sport, dar că elevii se echipează de obicei pentru ora de sport în sălile de curs și nu pe holuri.

Vezi și:

Așa se fac cele mai moderne săli de sport din Romania la Cluj: se construiesc cu proiectanți nepricepuți conectați politic cu 2 milioane, apoi se consolidează cu încă 6 milioane

Un comentariu

  1. Acolo nu-i vorba doar de reparații, sau zugrăveli după cum insinuați, ci in primul rând despre consolidarea terenului, Operațiune care costa nu glumă. Îmi permit sa va amintesc ca operațiunile de consolidare a dealului Hoia, deasupra Tetarom, au costat CJ 15 milioane de euro. Era doar o precizare.

Scrie un comentariu