Închide

Dosar penal după inaugurarea nocturnei de 93.000 de euro din Florești. Peste 400 de persoane în frunte cu primarul Horia Șulea au participat la eveniment fără să se respecte măsurile sanitare și fără aviz de la DSP

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 25, 2020 0 505

Dosar penal deschis la Cluj pentru zădărnicirea combaterii  bolilor, după ce peste 400 de persoane au asistat la inaugurarea unei nocturne la un stadion de fotbal. Poliția a deschis o anchetă pentru că în imaginile apărute în spațiul public se observă că nu se respectă măsurile sanitare de siguranță, precum distanțarea socială.

Aflat în plină campanie electorală, primarul comunei Florești, de lângă Cluj, care candidează pentru un nou mandat, a inaugurat o nocturnă la stadionul de fotbal din localitate în prezența a peste 400 de persoane. Primarul Horia Șulea a ținut inclusiv un discurs filmat de participanți la eveniment. Din imagini se observă cum nimeni nu respectă distanțarea socială. În plus, autoritățile sanitare nu au dat nici o aprobare pentru eveniment. Poliția s-a autosesizat și s-a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Structura de comunicare din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: În data de 19.09.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal cu nr. 5185/P/2020, dosar în care se desfăşoară urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că, în contextul stării de alertă şi a măsurilor de prevenire sau combatere a bolii infectocontagioase SARS-COV-2, luate la nivel naţional, la data de 19.09.2020, ora 19:00, pe str. Someşului din localitatea Floreşti, jud. Cluj, era în desfăşurare o manifestaţie ocazionată de inaugurarea instalaţiei de nocturnă a terenului de fotbal, adunare la care au participat un număr de aproximativ 400 de persoane, fără a se respecta măsurile de distanţare socială.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, precum prezumţia de nevinovăție”, a transmis Parchetul de pe lângă judecătoria Cluj.

E bine de menționat că nocturna pentru care aiutoritățile locale din Florești au organizat o deschidere cu fast, a costat peste 90.000 de euro și a fost cumpărată în luna aprilie, în plină pandemie de coronavirus prin achiziție directă. Echipa de fotbal din localitate evoluează în liga a IV-a.

Membru PNL ani de zile, primarul Horea Șulea candidează ca independent, după ce a fost condamnat anul trecut la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare