Închide

Doi dintre cei mai cunoscuți pictori români contemporani expun la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - nov. 08, 2019 0 361

Doi dintre cei mai cunoscuți pictori români contemporani, Corneliu Brudașcu și Nicolae Maniu, vernisează expoziție comună la Cluj, săptămâna viitoare la Casino-ul din parcul central.

Expoziția de pictură „Dialog – Maniu&Brudașcu” se deschide luni la ora 18 și include opere reprezentative ale maeștrilor Corneliu Brudașcu și Nicolae Maniu, amândoi cu carieră națională și internațională remarcabilă, cu opere apreciate și căutate în numeroase muzee și colecții din lume. Expoziția rămâne deschisă până în 30 noiembrie.

”Expoziția Dialog a maeștrilor Nicolae Maniu și Corneliu Brudascu este un moment de întâlnire artistică a doi prieteni, pictori uriași, reprezentativi pentru școala de pictură clujeană. Aceștia și-au lăsat amprenta asupra peisajului cultural național și internațional fiind prezenți în muzee și colecții private celebre. Iubitorii artelor vizuale vor fi încântați de aceast dialog al celor doi artiști atât prin creațiile lor dar și prin prezența lor fizică. Dialogul artistic capătă forme profunde uneori neașteptate și sunt convins că cei doi maeștri ne vor suprinde încă odată”, spune pentru actualdecluj.ro Florin Moroșanu, directorul Serviciul Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale.

Cornel Brudașcu s-a născut în 1937 și a absolvit Institutul Ion Andreescu din Cluj în 1962. Între altele a expus la faimosul muzeu londonez Tate Modern în 2015.

Nicolae Maniu s-a născut în Turda, în 1944. A absolvit și el institutul de artă plastică din Cluj, în 1969. Din 1993 s-a stabilit la Paris. E cunoscut ca ”cel mai vândut pictor român”.

No photo description available.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare