Închide

Doi clujeni au fost condamnați la închisoare, unul dintre aceștia cu executare, după ce au furat cinci kilograme de nuci dintr-un nuc

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 02, 2024 0 473

Doi clujeni au fost condamnați la închisoare, unul dintre aceștia cu executare, după ce au furat cinci kilograme de nuci dintr-un nuc.
Cei doi au fost judecați și condamnați în doar câteva luni: semnalăm celeritatea instanței Judecătoriei Turda, care a dat sentința de condamnare în urmă cu câteva zile, după ce af ost sesizată prechizitoriu la sfârșitul lunii septembrie.
Astfel, conform rechizitoriului în 20 septembrie după-masa în jurul orei 16 mai multe persoane s-au deplasat la grădina pe care o deţine una dintre acestea. Ajungând acolo, au observat trei persoane care sustrăgeau nucile de la nucul pe care acestea îl aveau în grădină, adunându-le într-un sac de rafie. Una dintre persoane, identificată în persoana unuia dintre inculpați, se afla în afara gardului şi supraveghea zona, iar alți doi inculpați între care un minor de 16 ani se aflau în grădină. Unul dintre cei doi era căţărat în nuc şi scutura nucile, iar celălalt aduna nucile scuturate într-un sac de rafie. Unul dintre aceștia era însoţit de fiul său în vârstă de 4 ani.
În acest context, persoanele vătămate i-au interpelat pe cei trei întrebându-i ce caută în grădina lor, inculpaţii răspunzându-i că adună nuci pentru copilul mic. Apoi inculpaţii s-au îndreptat spre poartă pentru a ieşi din grădină, moment în care persoanele vătămatăe le-a cerut să rămână pe loc deoarece vor anunţa organele de poliţie întrucât şi în trecut au constatat că li s-au furat produse din grădină. Inculpaţii le-au ignorat solicitarea, moment în care una dintre persoanele vătămate l-a prins de mână pe unul dintre inculpați, încercând să-l reţină. În acel moment, cei trei inculpaţi au devenit agresivi verbal şi au început să le ameninţe pe persoanele vătămate  spunându-le că îi omoară, îi taie, îi prind pe stradă şi îi omoară, cu scopul de a-i intimida şi de a-şi asigura scăparea. Concomitent, inculpatul s-a smuls din mâna persoanei vătămate, care din cauza stării de temere induse de ameninţările proferate nu a mai încercat să-l reţină, după care împreună cu ceilalţi doi inculpaţi au plecat de la locul faptei, având cu ei sacul de rafie în care se afla o cantitate aproximativă de 5 kg nuci, în valoare de 100 de lei. În timpul acestor ameninţări, copilul de 4 ani s-a speriat şi a început să plângă.
Unul dintre cei trei inculpați a mai fost condamnat în 2020 pentru furt calificat, cu suspendare, la doi ani și șase luni. ”Instanţa constată că deşi inculpaţii au mai fost cercetaţi pentru infracţiuni contra patrimoniului, aceştia nu au înţeles să îşi revizuiască comportamentul lor, persistând în comiterea de fapte antisociale, pedepsele şi măsurile educative aplicate neavând efectul educării prevenirii săvârşirii altor infracţiuni, fapt ce denotă perseverenţa acestora în adoptarea unui comportament antisocial”, a arătat Judecătoria Turda în decizia de condamnare.
Instanţa reţine că ambii inculpaţi au recunoscut săvârşirea faptelor de care sunt acuzaţi şi au solicitat judecarea lor conform procedurii recunoaşterii învinuirii. Verdictul – doi ani de închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie pentru unul dintre inculpați, un an și patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, cu suspendare.
Cel de-al treilea inculpat, minor, în vârstă de 16 ani la data comiterii faptei, a fost condamnat la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de patru luni, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Decizia a fost luată de Judecătoria Turda în 29 decembrie și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu