Închide

Doi avocați clujeni au obținut anularea în instanță a ultimelor trei Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă în România. Decizia nu este definitivă

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - sept. 28, 2021 1 710

Magistrații Curții de Apel Cluj (secția contencios) au decis în 28 septembrie anularea în întregime a ultimelor trei Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă în România, arată clujust.ro. Decizia nu este una definită și poate fi atacată cu recurs. Acțiunea a fost pornită de doi avocați clujeni împotriva Guvernul României și Ministerul Administrației și Internelor.

 

Acțiunea a fost introdusă de avocații Kapcza Mikolt Krisztina și Gabriel Marin, după cum arată aceeași sursă. În 28 septembrie Curtea de Apel Cluj – secția contencios – s-a pronunțat cu privire la cererea de ordonanță președințială pentru anularea celor trei Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă în România.

„Respinge excepția tardivității formulării de acțiune. Respinge excepția nulității cererii de chemare în judecată și excepția lipsei de interes a reclamanților în formularea acțiunii. Admite în parte acțiunea formulată de KMK și MG împotriva pârților Guvernul Românie și Ministerul Administrației și Internelor. Anulează în întregime HG 826/5 august 2021, HG 932/9septembrie 2021 și HG 990/17 septembrie 2021. Respinge capătul privind acordarea de daune morale. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”, se arată în soluția Curții de Apel Cluj.

Cele trei hotărâri de Guvern reglementează măsurile în vigoare pentru combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

HOTĂRÂRE nr. 826 din 5 august 2021privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11 august 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

HOTĂRÂRE nr. 990 din 17 septembrie 2021pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

HOTĂRÂRE nr. 932 din 9 septembrie 2021privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

 

Un comentariu

  1. Poate va fi definitivă și mai contează, mafia italiană e copil mic față de ce e la noi, mă întreb de ce mai avem nevoie de guvern și parlament când CCR ȘI JUDECĂTORIILE ANULEAZĂ hotărârile guvernului, pentru ei e mai bine să moară omenii decât să respecte restricțiile impuse, și se minunează că spitalele nu mai au paturi libere pentru că s-au ocupat de toți proștii anti-vaccin dacă cineva trebuie condamnat sut posturile TV care au promovat pe toții neghiobii anti-vaccin !!!!!

Scrie un comentariu

Articole similare