Închide

Pentru prima dată de la inaugurare, pe Cluj Arena se schimbă integral gazonul, pe cheltuiala organizatorilor UNTOLD / Un sfert din veniturile anuale ale Cluj Arena, din închirierea pentru festival

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 28, 2021 0 1503

Din 2011 de când a fost inaugurat noul stadion „Cluj Arena”, gazonul nu a fost înlocuit niciodată în întregime, precizează directorul care-l administrează, Radu Rațiu. El a subliniat că în contractul cu organizatorii festivalului Untold a fost prevăzută această obligație de înlocuire completă a gazonului, suplimentară celorlalte prevederi care implică costurile de reparații și tariful de închiriere.

„Organizatorii Untold s-au angajat prin contract să înlocuiască gazonul în întregime, în perioada imediat următoare. Va fi, practic, pentru prima oară când gazonul se înlocuiește complet, de la momentul inaugurării stadionului. În anii trecuți au fost doar remedieri, s-au înlocuit bucăți din gazon, dar acum va fi înlocuit complet”, arată directorul Cluj Arena, Radu Rațiu.

Costurile pentru înlocuirea gazaonului pe stadionul Cluj Aren se ridică la circa 600.000 de lei, cheltuială asumată integral de organizatorii Untold.

La această sumă se adaugă tariful de închiriere a stadionului pentru desfășurarea festivalului, 605.833 de lei, plus TVA-ul.

Practic, costurile care vin din închirierea stadionului pentru cele 4 zile de festival acoperă un sfert din veniturile anuale ale Cluj Arena, aproximativ 25%.

Organizatorii au plătit de asemenea garanții pentru eventuale stricăciuni. „Se face o evaluare și tot ceea ce este defect, stricat în urma festivalulului va fi acoperit de această garanție, care a fost achitată înainte de a începe festivalul”, a exlicat Rațiu.

În afară de suma din închiriere care asigură o bună parte din cheltuielile de funcționare, alte venituri consistente din evenimente nu au mai intrat în bugetul stadionului Cluj Arena

Parcarea subterană a stadionului reprezintă o principală sursă de venit, spune Rațiu, în sensul că pe întrg anul, aceasta aduce în buget circa 400.000 de lei.

Mai sunt veniturile din abondamentele la pista de atletism, cele din publicitate, tarfiele din spațiile închiriate și din meciurile de fotbal care anul trecut au fost aproape inexistente.

Alte evenimente majore care să contribuie constant și semnificativ la funcționarea stadionului nu sunt la Cluj Napoca. De altfel, lipsa  unor venituri semnificative și constante a fost și cauza pentru care nu demult, societatea care administra stadionul a intrat în faliment, neavând capacitatea să asigure costurile de întreținere și impozitare.

Cluj Arena se află acum în custodia directă a Consiliului Județean Cluj, cu o organigramă mult redusă față de cea anterioară, fiind administrată printr-o Direcție din cadrul instituției.

Festivalul UNTOLD a genereat, de asmemenea, activitate și venituri considerabile mai multor operatori economici din Cluj Napoca, plus venituri către Primăria Cluj Napoca din vânzarea biletelor și din cota parte pentru impozitarea clădirii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu