Închide

Doar studenți vaccinați anti-Covid sau cu test negativ la examene și la Universitățile de Medicină din București și Cluj? Nu s-a luat o decizie; 90% dintre studenți, deja vaccinați

Educaţie by Actual de Cluj - mai 13, 2021 0 53

​Universitățile de medicină din București și Cluj-Napoca analizează dacă se impune o decizie similară celei luate ieri de UMF Iași, potrivit căreia doar studenții și profesorii vaccinați anti-Covid-19 sau care prezintă test negativ/ adeverință că au trecut prin boală în ultimele 90 de zile pot participa la examene. Ambele susțin însă că numărul studenților vaccinați este foarte mare, la UMF Cluj-Napoca procentul se ridică la 90%, potrivit unui răspuns oficial.

„Conducerea Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca nu a luat încă nicio decizie cu privire la condițiile în care se va desfășura sesiunea de examene din vară, însă are în vedere mai multe variante de măsuri care să asigure un mediu cât mai sigur de desfășurare a activității didactice din cadrul universității. De exemplu, luăm în considerare varianta testelor rapide antigen, pe care am folosit-o și până acum” se arată în răspunsul venit de la UMF Cluj-Napoca, pentru HotNews.ro.

„În momentul de față, peste 90% dintre studenții universității noastre s-au vaccinat deja, iar numărul de îmbolnăviri în rândul studenților, de la începutul campaniei naționale de vaccinare și până în prezent, a fost foarte mic. Imunizarea prin vaccinare salvează milioane de vieţi în fiecare an şi este recunoscută pe scară largă drept una dintre cele mai reuşite măsuri de prevenţie pentru păstrarea sănătăţii, iar studenții noștri au înțeles acest lucru și au ales să se vaccineze”, mai precizează aceștia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare