Închide

DNA verifică prezența tatălui arhitectului șef al municipiului Daniel Pop, în proiectul „Transilvania Smart City”, în spatele căruia se află Elena Udrea? Ce explicații are Gurzău pentru acest flagrant conflict de interese și posibil trafic de influență

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 19, 2023 0 2714

Procurorii DNA ar ancheta modul în care proiectul „Transilvania Smart City” a fost autorizat de Primăria Cluj Napoca, având în vedere că Titus Pop, tatăl arhitectului șef al municipiului, Daniel Pop, lucrează în cadrul acestui proiect mamut, în spatele căruia se află Elena Udrea și care a fost amplu mediatizat și promovat în ultimul an, inclusiv de către primarul Emil Boc.

În proiectul „Transilvania Smart City” promotor este firma Realtopharma SA, administrată de Adrian Alexandrov (partenerul de viață al Elenei Udrea) și clujeanul Adrian Gurzău (finul Elenei Udrea), iar partener principal în afacere a fost (pentru că acum nu mai este) omul de afaceri Ștefan Berciu.

Adrian Gurzău recunoaște că l-a cooptat pe Titus Pop în cadrul proiectului „Transilvania Smart City”, pentru că ar avea experiență pe partea de construcții, dar spune că acesta n-a fost deloc implicat în formalitățile de avizare a documentațiilor tehnice.

În afara faptului că arhitectul șef al municipiului Daniel Pop (foto jos) este fiul lui Titus Pop, trebuie spus că Titus Pop  a lucrat la rândul său, până în 2021, tot în Primăria Cluj Napoca, fiind referent de specialitate în cadrul Serviciului de Investiții, un personaj notoriu, extrem de bine conectat în proiectele administrației locale.

„Eu mi-am asumat când l-am angajat. De fapt nici nu e angajat direct în firma noastră, că avem un angajament cu firma pe care Titus Pop (foto jos) o deține. El este pensionar, a lucrat în Primărie și e un bun specialist pe partea de construcții. Mă interesa să lucrăm cu un specialist pe partea de construcții, dar el n-a avut nicio legătură cu procedura de autorizare a proiectului nostru în cadrul Primăriei. Dimpotrivă, Primăria nu ne-a ajutat cu nimic, doar blocaje întâmpinăm”, a comentat Adrian Gurzău pentru Actual de Cluj, precizând că va reveni cu un comunicat oficial de presă.

sursa: Facebook

Gurzău a ținut să sublinieze că DNA nu a trecut deloc pe la sediile firmelor care au legătură cu proiectul „Transilvania Smart City” și că delațiunea transmisă redacției Actual de Cluj este un „fake”. Mai mult, Gurzău consideră că DNA ar trebui să se autosesizeze într-o astfel de situație, pentru că „cineva are interes să transmită informații false, folosindu-se de numele unei instituții de stat, cu scopul de a sabota/îngropa un proiect de investiție”. ”Vă spun în mod clar că niciun DNA n-a trecut pe la grupul nostru de firme, e o dezinformare, un fake”, a spus Gurzău.

Informație transmisă sub protecția anonimatului:

„Saptamana trecuta la sediul Transilvania Smart City (Realtopharma SA si alte entitati juridice) mai multi angajati au fost audiati de DNA Cluj. Principalul interes al DNA Cluj – relatia dintre arhitectul sef al Primariei Cluj-Napoca – Daniel Pop si Transilvania Smart City, tatal sau, Titus Pop, fiind angrenat in proiectul Transilvania Smart City (angajat). Titus Pop a fost unul dintre oamenii de incredere ai primarului Emil Boc, tatal urbanismului clujean. Exista o plangere penala depusa pe acest subiect, in baza careia DNA Cluj a actionat si marturii cu privire la vizitele constante ale arhitectului sef din Cluj la Transilvania Smart City. Se cerceteaza si posibil trafic de influenta in acrodare – certificatului de urbanism, aviz de oportunitate, alte avize necesare pentru obtinere PUZ.”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.