Închide

Directorul spitalului județean din Cluj demis de ministrul Voiculescu a fost propus pentu demitere încă din 2019, de Consiliul de Administrație al spitalului

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 13, 2021 0 916

Petru Șușcă, aflat la conducerea Spitalului Județean din Cluj de peste 7 ani, este primul manager de spital demis de Vlad Voiculescu în al doilea său mandat de ministru al Sănătății. În mai 2019, într-o sâmbătă seară, Sorina Pintea, la acea vreme ministrul Sănătății, făcea o vizită „inopinată” la Spitalul Județean Cluj, unde găsea, potrivit propriilor spuse, „lipsă de organizare și mizerie”. În decembrie 2019, Șușcă era propus pentru demitere de Consiliul de Administrație al spitalului, arată un document obținut de HotNews.ro. În vara anului trecut, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, l-a demis și el pe Petru Șușcă, dar numai pentru câteva ore. În aceeași zi, Șușcă era repus în funcție printr-un Ordin semnat de această dată nu de ministrul Tătaru, ci de secretarul de stat Horațiu Moldovan. Coincidență sau nu, demiterea lui Petru Șușcă de la conducerea celui mai mare spital din Cluj a coincis și cu un atac lansat de primarul Emil Boc la adresa lui Vlad Voiculescu, pe tema înființării centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 și a sursei de finanțare.
Pe 6 ianuarie, noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut prima mutare din mandatul său la conducerea unui spital: l-a demis pe Petru Șușcă și a numit-o în locul acestuia, ca manager interimar, pe Claudia Diana Gherman, medic chirurg și conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj. Ordinul prin care Vlad Voiculescu l-a demis pe Petru Șușcă și cel prin care a numit-o pe Claudia Diana Gherman nu au apărut încă în Monitorul Oficial, până la momentul publicării acestui articol. Documentul semnat de ministrul Sănătății a fost obținut de HotNews.ro.

Petru Șușcă fusese propus pentru demitere de vechiul Consiliu de Administrație al Spitalului Județean Cluj încă din decembrie 2019, arată o Hotărâre a CA, document obținut de HotNews.ro. „Ținând cont de cele expuse și în virtutea atribuțiilor Consiliului de Administrație consacrate de prevederile art. 187, punctul 10, litera f) din Legea 95/2006, propunem analiza de către cei în drept a materialului prezentat în vederea deciziei de revocare din funcție a managerului Petru Șușca întrucât cele constatate vizează prevederile art. 184, alin.1, litera b din Legea 95/2006, în sensul neîndeplinirii culpabile a obligațiilor managerului”, se arăta în Hotărârea adoptată de Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Cluj în decembrie 2019.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare