Închide

Directorul de comunicare al UNTOLD critică declarațiile lui Arafat: Nu mi se pare normal ca dumnealui să nu arate nici un interes în exercițiul de a gândi un plan de masuri care să ne permită repornirea evenimentelor în vara acestui an

ActualitateFestivalSocial by Actual de Cluj - feb. 07, 2021 0 1041

Edy Chereji, director de comunicare al UNTOLD și NEVERSEA se declară nemulțumit de ultimele declarații ale șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a sugerat că nici în 2021 nu vor putea fi reluate marile evenimente dedicate publicului amator de concerte și festivaluri.

„Personal, mă îngrijorează declarația dlui Arafat, de aseara de la Digi24, deoarece ma întreb dacă dumnealui chiar înțelege cum funcționează sectorul cultural și industria de evenimente, cum este afectat întregul lanț valoric al industriei și care sunt efectele economice ale încă unui an de pauza, dacă nici măcar nu se încearcă gasirea unor soluții pentru restartarea acestei industrii”, a scris Chereji pe contul său de facebook.

Reprezentantorul companiei care organizează UNTOLD a ținut să mai precizeze că reluarea evenimentelor nu presupune îmbogățirea organizatorilor, ci resuscitarea unei activități economice care în prezent e în colaps, o activitate care implică zeci de mii de persoane care au familii, care trebuie să trăiască și care depind de acestă industrie.

„Prin reluarea evenimentelor nu se doreste imbogatirea organizatorilor, ci se doreste reluarea unei activitati economice care implica zeci de mii de oameni, de la organizatori la artisti, la tehnicieni, la transportatori, la spatii de evenimente etc, majoritatea oameni care nu au avut activitate timp de 1 an! Acei zeci de mii de lucratori din industrie inseamna sute de mii de suflete care traiesc din aceasta industrie, fiindca aici nu vorbim doar de impact direct asupra unui individ, ci vorbim de impact indirect la nivel de familie. Daca nu vom avea activitate inca 1 an, de unde isi vor plati aceste familii ratele la banca, de unde vor avea bani sa isi asigure cele necesare?”, a scris Chereji.

Reprezentantul UNTOLD mai spune că organizatorii de evenimente înțele în mod cert că sănătatea este și rămâne o prioritate, „așa cum este normal”, dar că în același timp autoritățile și Raed Arafat ar trebui să gândească un plan de măsuri care să permită repornirea evenimentelor și activităților culturale.

„Am fost tot timpul un partener al autoritatilor, am respectat si am indrumat oamenii sa respecte toata masurile in toata aceasta perioda. Am fost si suntem de buna credinta! Dar in acelasi timp nici nu mi se pare normal ca domnul Arafat sa nu arate nici un interes in exercitiul de a gandi un plan de masuri care sa ne permita repornirea in vara acestui an! Macar sa incercam acest exercitiu! Suntem in aceeasi situatie de 11 luni! Nu avem voie sa ne desfasuram activitatea, dar si mai trist chiar nu exista nici o evolutie in gasirea unor solutii pentru restartarea sectorului cultural?!? In plus, ca si cum nu ar fi suficienta situatia asa cum e ea, mai suntem si mustruluiti sa nu care cumva sa mai cerem ajutor Statului. Deci Statul ne interzice sa avem activitate de imediat 1 an (repet, inteleg contextul), Statul sa nu ne arate nici un fel de interes pentru gasirea solutiilor de reluare a activitatii (efectiv nu inteleg de ce, cand in alte tari s-a avansat pe zona asta), iar cei din industria de evenimente, artisti, tehnicieni etc, sa nici nu fie despagubiti in nici un fel. Asta inteleg eu din cele zise de dl secretar de stat. In acest context, o singura intrebare pentru dl Arafat: daca se arata inca 1 an greu si nu aveti nici o solutie sa ne ajutati sa muncim, nici nu vreti sa ne stiti ca asistati social, noi, zecile de mii de oameni din industrie, din ce am putea sa traim?”, a scris Edy Chereji.

Acesta a mai subliniat că ar fi momentul ca statul să se focuseze și mai mult în rezolvarea solicitării făcute de sectorul cultural, de a introduce și operatorii culturali în schema de ajutorare destinată sectorului Horeca, „o schemă compensatorie și eficientă, dacă tot are dl. Arafat o predicțe pentru acest an”.

În încheiere, Chereji și-a exprimat încrederea cu privire la ceea ce ne poate aduce această vara.

„Timpul este încă de partea noastră, iar cu un plan de măsuri gandit din timp, ne-am putea bucura de evenimente sigure chiar si in conditiile actuale! Important sa existe interes din partea tuturor!”, a scris Chereji pe contul său de facebook.

Sursa Foto: Untold

Nici un comentariu

Scrie un comentariu