Închide

Din „Games of Thrones”, la Electric Castle: trupa islandeză Sigur Ros pentru prima dată în România

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 03, 2015 0 233

Sigur Ros, o trupă islandeză care face muzică mistică și piese într-o limbă inventată, preferată de regizorii de film, e primul nume cap de afiș pentru Electric Castle de la Bonțida. Adică, un headliner provocator pe principiul experiențelor noi și descoperirilor din toate zonele artistice, principiu pe care echipa Electric Castle și-l asumă ca statut de festival, dar și o muzică de foarte bună calitate, dar diferită și specială pentru piața locală.

„Este pentru prima dată când islandezii de la SIGUR RÓS ajung în România, concertul lor fiind în sine un eveniment special pe piața muzicală locală. Nu e ușor să înțelegi această formație cult. Muzica islandezilor se situează într-o zonă mistică, fiind în același timp și exuberantă și spirituală, emoțională și eterică. Fiecare album produs din 1995 încoace a fost primit cu critici excelente, chiar și sub surpriza descoperirii că muzicienii au inventat propria limba pentru a se exprima în unele din cântecele lor, cele mai multe dintre ele neavând nici măcar un titlu. Regizorii de film au fost printre primii inspirați de muzica lor, care figurează pe coloana sonoră a peste zece filme și seriale, membrii Sigur Ros apărând în rol de muzicieni într-un episod recent al «Game of Thrones»”, anunță echipa Electric Castle. Aceasta asigură că prezența trupei islandeze în Cluj, la Bonțida, va fi diferită, după cum și trupa promite la rândul său ca aduce pierse noi aproape distruse de cât au fost măcinate în studio.

Alte nume noi pentru EC cu nr. 4

Alături de Sigur Ros, la Electric Castle 2016 mai vin și alți artiști: Chase & Status , considerați de Pharell Williams sau Rihanna unii dintre cei mai bun producători din Marea Britanie ,de vin pentru prima oară în Transilvania în formulă LIVE pentru a-și promova noul album. Gorgon City în formulă LIVE sunt o nouă premieră pentru România, un Duo-ul format din cei doi producători londonezi Kye Gibbon și Matt Robson-Scot, foarte populari în Marea Britanie. „Cei mai promițători DJ ai anului 2010”, Camo & Krooked cu un show multi-senzorial, cu efecte vizuale și sonore foarte bine lucrate vor fi completați de unul dintre cei mai buni MC din lume, Dynamite MC. Tot din zona drum&bass vor fi prezenți pentru prima dată în festival pe Loadstar și Icicle. Gui Boratto producătorul brazilian cu cele mai multe audiții pe platforma Spotify. Din Canada, cu patru albume la activ și colaborări cu artiști foarte diverși, de la Massive Attack la Pet Shop Boys vine de aseamea la EC 2016. Mai sunt confirmați God Is an Astronaut și Worakls. Dar și rockerii de la De Staat, DJ-ul Worakls sau Gramophonedzie.
Scena reggae îi câștigă anul acesta pe General Levy și Macka B., în timp ce N’to, Axel Boman și românii Mihai Popoviciu și The Model rămân să concerteze pe scena Boiler.

Electric Castle Festival a dat startul, astăzi, unei noi etape de vânzare de abonamente. Între 3 și 17 decembrie, prețul unui abonament este de 279 de lei. După data de 17 decembrie, abonamentele nu vor mai fi disponibile; vânzarea lor va continua la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Ediția a patra a Electric Castle Festival va avea loc, între 14 și 17 iulie, la Castelul Banffy din localitatea Bonțida, județul Cluj.

Primul val de artiști anunțați deja pentru EC 2016
PAUL KALKBRENNER, RUSKO, DUB PISTOLS, FLUX PAVILION, ENTER SHIKARI, MATISYAHU, BABYLON CIRCUS, NU:TONE B2B LOGISTICS, DJ MARKY, ABA SHANTI-I, CONGO NATTY (REBEL MC), TODDLA T , LOUISAHHH!, LEGOWELT, ALTERNOSFERA, URMA, MACANACHE, DJ SHIVER.

Update:

„Ultimele discuții avute în această dimineață cu membrii trupei CHASE & STATUS ne pun în situația de a reveni asupra comunicatului transmis în urmă cu scurt timp. În acest moment, trupa nu este confirmată ferm pentru Electric Castle 2016”,au transmis reprezentanții Electric Castle

sursa foto: Captura EC – Sigur Ros (Facebook)

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu