Închide

VIDEO Diaspora vine să protesteze împotriva corupției din România. Cu popas la Cluj

ActualitateTop News by Kristina Reştea - aug. 09, 2018 0 336

Românii plecați în afara țării se întorc acasă pentru protestul anti-guvernamental de vineri de la Bucureşti. O parte dintre ei, veniţi dinspre granita de la Borş, s-au oprit pentru un scurt popas la Cluj.

Cateva zeci de persoane venite de peste granițe (din țări ca Italia sau Anglia) şi susținători de la Cluj au transmis mesaje către autorități şi pentru romanii din țară, în Piața Mihai Viteazu din centrul oraşului. Oamenii spun că au venit pentru a protesta impotriva coruptiei din Romania, pentru a-i susține pe cei rămaşi în țară şi pentru a pune umărul pentru o Românie în care să se întoarcă cândva. Unii au venit în vacanţă, alţii spun că s-au întors special pentru protest. „Dacă suntem plecați nu înseamnă că nu ne mai pasă de ceea ce se întâmplă aici. Am vrea să ne întoarcem acasă cândva”, spune o doamnă venită din Italia pentru protestul de maine din Bucureşti. Puțin după ora 12.00, coloana de maşini, decorate cu steaguri, a pornit, in ritm de claxoane şi vuvuzele spre capitala.

Există bannere, mesaje şi tricouri cu hashtag.  „Sistemul mafiot conduce peste tot!”, se aude. „Diaspora este România”.

 

Citeşte şi:

Protest, cu numere de Italia şi gândul acasă. „Toţi ne gândim să ne întoarcem. Dar să ne întoarcem într-o Românie mai curată şi fără corupţi”

 

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare