Închide

Detalii în cazul jafului de la USAMV: furtul a durat 5 minute

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 08, 2019 0 783

Detalii din referatul de arestare al celor doi presupuși autori ai furtului de la universitatea de științe agricole și medicină veterinară, ușurată de zeci de mii de lei într-un furt petrecut în urmă cu o lună, arată că totul a durat doar cinci minute și că aceștia au cercetat terenul cu o zi înainte.

Modul în care cei doi au intrat în casierie a fost prin distrugerea sistemului de alarmă. Din seif, acești au furat 67.053 lei și bonuri de carburant în valoare totală de 90.000 lei. Totul s-a întâmplat în doar cinci minute: de pe camerele de supraveghere reiese că la ora 1.15.28 aceștia au pătruns în incinta USAMV prin escaladarea gardului, prin forțarea unui geam au intrat în clădirea rectoratului, unde prin forțarea ușii de acces au pătruns în casierie și au distrus sistemul de alarmă. Din interiorul seifului aceștia au furat 67.053 lei și bonuri de combustibil, în valoare totală de 90.000 lei. Procurorii spun că cei doi autori au cercetat locul în care se afla casieria și locul de amplasare a seifului, cu o zi înainte, și erau pregătiți cu unelte specifice pentru a sparge seiful, dacă nu reușeau să-l deschidă. Mai exact, cu un levier și un topor.

La ora 01.20.01 cei doi părăseau campusul universității, cu banii furați. Nici nu a fost un efort să-i ia din seif, chiar dacă erau pregătiți să-l spargă, căci cheia fusese uitată în ușa acestuia de către casieră.

Autorii furtului sunt doi tineri de 25 și 26 de ani, Eduard Sebastian Abraham (foto) și Daniel Luca, ambii din Timișoara.  Autorii sunt membri ai unei grupări de hoți din Timișoara și ambii au cazier pentru furturi, iar pe numele lui Daniel Luca a fost emis un mandat european de arestare pentru un furt petrecut în Arad.  Cei doi au un cazier stufos pentru fapte similare iar acum sunt bănuiți că sunt autorii și altor furturi din universități din țară.

 

Extras Propunere Arestare Preventivă Furt Calificat by actualdecluj on Scribd

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare