Închide

Destinul m-a readus la „U” Cluj. M-am gândit la retragere. Cum s-a salvat unul dintre cei mai buni fotbaliști ai Universității

Sport by Catalin Suciu - iul. 21, 2017 0 3157

A crescut la Universitatea, a debutat în Liga 1 pentru U Cluj într-un meci cu CFR din deplasare, iar apoi a părăsit echipa la final de contract. Sfătuit de impresar, a refuzat două propuneri din Liga 1, iar apoi s-a trezit singur prin parcuri, alergând ca un nebun.
Stăm de vorbă cu Rareș Takacs, mijlocașul dreapta rechemat de U în liga a patra.

Takacs și-a făcut intrarea în fotbalul românesc în mandatul lui Ionel Ganea la Universitatea. Antrenorul de atunci al Universității l-a trimis pentru prima dată în teren într-un derby cu CFR Cluj, în 2013, în Gruia, meci pierdut de Șepcile roșii. În acel sezon, Takacs avea să strângă 15 partide oficiale și se anunța drept un mare câștig pentru fotbalul românesc.

Ganea l-a reprofilat din mijlocaș dreapta în fundaș. A dat randament. „A fost foarte corect cu mine. E un tip cu multă personalitate. El face ceea ce crede și nu e influențat de nimeni. E un om corect. Mi-a zis să joc fundaș, am jucat fără probleme, eram foarte bucuros. Joc oriunde, deși postul meu e de mijlocaș dreapta”, povestește Takacs.

Jucătorul ajuns acum la 25 de ani și-a trăit visul, dar apoi s-a trezit în stradă. După Ganea, la Universitatea a fost instalat Mihai Teja. De-atunci, Takacs n-a mai pupat echipa decât de vreo două ori. A ajuns la final de contract și nu l-a mai întrebat nimeni de sănătate.

„Îmi doream foarte mult să rămân, să primesc șansa să mai joc, pentru că începusem să am meciuri în picioare. Nu mi-a fost făcută nici o ofertă și asta a fost toată povestea. Nu-mi făceam probleme pentru că erau cluburi care mă doreau. Am avut oferte clare de la Gaz Metan Mediaș și de la Pandurii, Liga 1 ambele”, își amintește Takacs.

Sfătuit de Lucian Marinescu, agentul său, jucătorul le-a refuzat pe amândouă, alături de alte câteva din liga a doua. „Te duc în Kazahstan, te duc în străinătate, ai răbdare, într-o săptămână sau două totul e rezolvat”, i-a spus impresarul.

Au trecut 3, apoi 4 săptămâni. I-a telefonat lui Marinescu: „ce se întâmplă?”.  – Nimic, stai Liniștit, săptămâna viitoare mergem și semnăm. Au trecut alte câteva săptămâni.

„Am tot așteptat și așteptat. Mâine, poimâine, peste o săptămână, așa îmi spunea. Și m-am trezit pe drumuri. Eram singur dintr-o dată. Am refuzat toate ofertele pentru a merge în străinătate, iar apoi nu m-a mai luat nimeni. Am rămas un an de zile și m-am antrenat singur prin parc. Alergam zi de zi ca să mă mențin, dar e greu fără să faci antrenamente, e foarte greu. Mă gândeam inclusiv să mă las și aveam 22 de ani. Apoi m-a ajutat Cristi Dulca. El m-a recomandat la Olimpia Satu Mare, m-au sunat cei de-acolo și am plecat fără să stau pe gânduri”.

Un an a jucat la Satu Mare, iar acum e din nou la U Cluj. „Cred că am făcut cea mai bună alegere. Am avut oferte, nu zic că nu, dar am decis să vin acasă pentru că mai am de jucat pentru Universitatea. Aici m-am format și n-am apucat să fac mare lucru. Am crescut aici și cred că mai am multe de arătat. Suntem în liga a III-a, dar la ce lot avem și la ce condiții sunt la echipă, nu cred că putem rata promovarea în liga secundă. Eu am ajuns în liga a patra, acum sunt în a treia, dar eu, să știți, m-am întors la Universitatea ca să joc în Liga 1”, a mai povestit mijlocașul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.