Închide

EXCLUSIV Cine e noul lider la CFR Cluj. E un necunoscut și l-a trecut în rezervă pe Iuliu Mureșan

SportTop News by Catalin Suciu - iul. 21, 2017 0 14733

De o bună bucată de timp, la CFR Cluj nu mai dictează președintele Iuliu Mureșan. Oficialul e marginalizat și a ajuns să dețină un rol decorativ.

După 15 ani la cârma clubului „feroviar”, perioadă în care clujenii au obținut toate performanțele, titluri, cupe, supercupe și participări în Liga Campionilor, Iuliu Mureșan e trecut în plan secund, decorativ. Bogdan Mara se comportă precum un conducător veritabil, deși nu are funcție oficială în club, însă cel care semnează actele și care e zi de zi în birouri este un anume Marian Copilu.

Alintat „Copilul minune” de apropiați, el este un necunoscut în lumea fotbalului din România sau de oriunde. Marian Copilu e descris drept un tip „jovial, de treabă, tânăr și prieten foarte bun cu Dan Petrescu.”

În plan profesional, Marian Copilu a condus ca manager Copisa Constructora Pirenaica, o companie din Spania care a făcut centura ocolitoare a Caransebeșului. De altfel, acesta a condus pentru puțină vreme echipa de fotbal din localitate, FC Caransebeș.

Marian Copilu e și cetățean de onoare al Caransebeșului din 2012.  „În expunerea de motive pentru acordarea titlului, se arată că Marian Copilu este reprezentantul tinerei generaţii de succes de antreprenori din România, în domeniul construcţiilor. În ultimii 4 ani, compania pe care o coordonează a derulat opt proiecte de succes, printre care şoseaua de centură a Caransebeşului şi prima fază a Parcului Eolian Iberdrola din judeţul Constanţa, cel mai mare proiect de acest gen din lume. Marian Copilu a ajutat financiar în ultimul sezon şi echipa locală de fotbal, a susţinut financiar acordarea de burse elevilor olimpici din municipiul Caransebeş, prin intermediul Clubului Rotary, şi a oferit ajutor financiar la finalizarea Catedralei Episcopale din municipiul de pe Timiş şi Sebeş”, nota publicația 7-zile.com.

Marian Copilu

De o perioadă încoace, Marian Copilu e șef la CFR Cluj. El semnează toate actele oficiale, documente de transfer, documente contabile, el se ocupă de tot. El a fost și în cantonamentul echipei la Brașov.

În același timp, președintele Iuliu Mureșan e trecut în plan secund. Oficialul clujenilor mai are doar un rol decorativ în club.

„El a lucrat cu alți oameni, nu cu cei de acum, cu cei care conduc clubul. Sunt tot felul de oameni cu care președintele nu a avut de a face. Ei au alt stil și se comportă într-un alt fel. La CFR s-a schimbat totul și se schimbă totul. Clubul e condus de o gașcă din sud”, declară sursele actualdecluj.ro.

Un alt exilat e Sandu Matei, director sportiv la CFR Cluj în ultimii ani. El nu va mai lua loc pe banca de rezerve de acum înainte.

Comandantul Petrescu! 

Antrenorul CFR-ului lucrează zi și noapte, e obsedat de fotbal, îl descriu apropiații. Numai că în relația cu jucătorii, lucrurile sunt puțin schimbate,susțin sursele actualdecluj.ro. Tehnicianul e descris de jucătorii săi drept un tip „arogant”. „Nu doar cu fotbaliștii se comportă în acest fel, ci și cu ceilalți angajați ai clubului. Ăsta e stilul său. El face antrenamente doar pe terenul oficial, pe care joacă echipa. I s-a propus să folosească terenurile de antrenament și n-a vrut să audă de așa ceva”, spune o persoană din anturajul clubului.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare