Închide

Despre decizia Parlamentului European de a se îndrepta împotriva Comisiei Europene pe tema vizelor obligatorii pentru SUA

ActualitateDezvoltareRecomandarea redacției by Actual de Cluj - mart. 06, 2021 0 192

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, explică decizia de a se îndrepta împotriva Comisiei Europene pe tema vizelor obligatorii pentru SUA : „Eșecul acțiunii” privind reciprocitatea vizelor UE-SUA / Vizele sunt încă obligatorii pentru cetățenii din patru state membre, printre care și România – relatează G4Media.

 Jaume Duch a spus că instituția s-a adresat Curții de Justiție a UE în urma „eșecului acțiunii” Comisiei Europene privind reciprocitatea vizelor UE-SUA.

„Comisia nu și-a definit poziția în termenul legal stabilit”, a afirmat Duch, într-un mesaj postat pe Twitter.

Astfel, Parlamentul European, în urma unei recomandări a Comisiei pentru afaceri juridice (JURI), s-a îndreptat la CJUE, împotriva Comisiei Europene, pentru a se „asigura că legislația UE este aplicată integral”.

„SUA nu au ridicat obligația de viză pentru resortisanții Bulgariei, Croației, Ciprului, României, declanșând mecanismul de reciprocitate al Regulamentului 2018/1806”, a mai spus Jaume Duch.

G4Media a scris miercuri că președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis să introducă o acțiune la Curtea de Justiție a UE în disputa cu Comisia Europeană pentru eliminarea vizelor la intrarea în SUA, în prezent cetățenii din patru state membre fiind obligați să dețină o astfel de viză: România, Bulgaria, Croația și Cipru.

David Sassoli a acceptat astfel o recomandare a Comisiei JURI, au declarat surse pentru G4Media.

Parlamentul European a cerut, în repetate rânduri, Comisiei Europene să adopte măsurile prevăzute în legislaţia UE pentru a garanta reciprocitatea totală a vizelor între Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Europarlamentarul bulgar, Ilhan Kyuchyuk (grupul Renew), a declarat că decizia în Comisia pentru afaceri juridice (JURI) a fost luată, pe 1 martie, cu „o majoritate covârșitoare” și vizează o plânjere la Curtea de Justiție pentru „inacțiune” a Comisiei Europene.

Kyuchyuk este convins că, prin inacțiunea sa, Comisia Europeană, în calitate de „gardian al tratatelor”, subminează credibilitatea instituțiilor și a anunțat că președintele PE, David Sassoli, urma să sesizeze Curtea europeană de Justiție până pe 4 martie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu