Închide

Derulat de o societate clujeană, „Însoțește-ne la bordul carierei” a fost declarat proiect de succes

ActualitateDezvoltareSocial by Actual de Cluj - aug. 14, 2015 0 339

Ministerul Fondurilor Europene și unitatea de implementare AM POSDRU au acordat titlul de proiect de succes, școlii de stewardese înființate de societatea clujeană RSC Consulting. Intitulat „Însoțește-ne la bordul carierei”, acest proiect a demarat încă de anul trecut, din luna mai, iar zilele trecute a avut loc evenimentul de deschidere a ultimei serii de cursuri, pentru profesia de însoțitor de bord.

„Ne apropiem de finalul implementării acestui proiect, şi, în această etapă, am avut onoarea de a primi titlul de proiect de succes, din partea Ministerului Fondurilor Europene şi a AM POSDRU, în sesiunea de dialog cu beneficiarii “Lecții învățate din POSDRU”, organizată la Timişoara în data de 29 Iulie 2015. Proiectul “Insoțește-ne la bordul carierei!” se remarcă prin faptul că este singurul proiect din România care oferă formare profesională în ocupaţia de Însoţitor de bord, fiind un sprijin real acordat tinerelor femei din România, pentru a începe o carieră deosebită, atât ca domeniu de activitate, cât şi ca beneficii materiale. Aceste atu-uri ale proiectului, precum şi implementarea cu succes a activităţilor specifice, au atras aprecierea autorităţilor, a furnizorilor de formare profesională, a companiilor de aviaţie şi a celor de resurse umane din domeniu şi, nu în ultimul rând, a tinerelor românce cursante”, a transmis reprezentanta RSC Consulting, Steluța Racolța. În cadrul proiectului nu există ca și cerință indicator de angajare a absolventelor, dar cu toate acestea, rata de angajare este în acest moment de peste 25%. Un număr de 93 de absolvente profesează deja ca însoțitor de bord, având contracte de muncă cu salarii de peste 1000 euro lunar, la companii de aviație precum: British Airwais, Ryanair, German Wings, Wizzair, Emirates, Etihad, Qatar Airways, Gulf Air, Oman Air, Flynas. Săptămânal se semnează zeci de recomandări pentru interviuri organizate de companii de aviație la care participă cursantele/absolventele școlii clujene de stewardese. Până în prezent s-au organizat 18 sesiuni de selecţie de cursante, 8 evenimente de selecții în toate cele 8 regiuni de dezvoltare și 10 evenimente de selecții la Cluj-Napoca. Facilitățile oferite de Școala de Stewardese RSC CONSULTING prin proiectul POSDRU:

Curs gratuit de Însoțitor de bord (taxă curs de apro 1.500 -2.500 euro în România); Acces la logistică, manuale și echipamente moderne; Instructori/formatori experți în aviație (stewardese/piloți/alți experți aviație); Certificate de practică cu valabilitate de 3 ani; Certificare medicală recunoscută de Autoritatea Aeronautică Civilă din România AACR (200 lei/persoană); Cazare și două mese gratuite pe zi la Cluj-Napoca Achitare taxă examen atestat la A.A.C.R. de 100 euro+TVA; Transport de la domiciliu – București și retur pentru examenul de atestat, care poate fi susținut doar la sediul AACR.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare