Închide

Deputat liberal clujean, despre avansul Iașului în domenii cu care Clujul doar se laudă: A fost deschisă cea mai mare clădire de birouri din țară, cu sediul unor companii ca Amazon, Microsoft sau Cognizant. Iași, potențial de al doilea oraș ca mărime din România

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - mai 02, 2023 1 383

Deputatul liberal clujean Sabin Sărmaș sugerează, nu tocmai în mod subtil, că municipiul Iași a căpătat un avans deosebit, în special în domeniul tehnologiei, cu care Clujul obișnuia să se laude. Sărmaș nu s-a ferit să afirme că Iașul își valorifică tot mai mult potențialul de „al doilea oraș ca mărime din România”, după ce a participat, împreună cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, la deschiderea celei mai mari clădiri de birouri din țară, Palas Campus – Amazon Iași Office.

„Ultima săptămână din aprilie a fost una foarte bună. Am descoperit un Iași care își valorifică tot mai mult potențialul de al doilea oraș ca mărime din României. Am participat la deschiderea celei mai mari clădiri de birouri din țară, ce găzduiește sediul unor companii ca Amazon, Microsoft sau Cognizant și la a cărui inaugurare am participat alături de premierul României, domnul Nicolae Ciucă, membri ai cabinetului, colegi deputați, oficialități și oameni din mediul de afaceri”, a relatat Sabin Sărmaș.

Potrivit presei locale, Palas Campus – Amazon Iași Office reprezintă cea mai mare clădire de birouri din România, având o suprafață închiriabilă de 60.000 mp, care a presupus o infuzie de capital de peste 120 milioane de euro, adică exact ceea ce municipiului Cluj Napoca îi lipsește. În incinta acestei clădiri își au filiale sau puncte de lucru companii imense, precum Amazon, Microsoft sau Cognizant.

„Tot Iașul, anul acesta va găzdui Campionatul Mondial de Esports, un eveniment ce deja stabilește recorduri și pe care l-am marcat într-o conferință de presă alături de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, și primarul Mihai Chirica. Minunat m-am simțit alături de studenții Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor și absolut m-au uimit  elevii Liceului de Informatică Grigore Moisil, proaspăt întorși din SUA, unde au câștigat titlul de vicecampioni la una din categoriile Campionatului Mondial de robotică (…)” a mai comentat deputatul Sabin Sărmaș (foto jos), despre vizita sa la Iași.

sursa foto: Facebook

Un comentariu

  1. Mvai ce a constatat expertul acesta; adică deschid la Iași marile firme care dau afară oameni cu zecile de mii!? Tare mi-ar plăcea să mă facă domnia sa să înțeleg, de ce este de lăudat prezența acestor firme care fac curățenie în firmele lor și foarte probabil, vor rade mai întâi personalul din afara USA? De fapt domnia sa a fost si ministru al digitalizarii, numai lucruri bune a înfăptuit, atât de bune încât nimeni nu știe despre ce este vorba!

Scrie un comentariu

Articole similare